Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανάσυρση και της δεύτερης βαλίτσας

 

Συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, η επιχείρηση στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού για την ανάσυρση της δεύτερης βαλίτσας, στο  πλαίσιο των ερευνών για τις κατα συρροή δολοφονίες  του 35χρονου καθ’ομολογιαν δολοφόνου Νίκου Μεταξά  με το ψευδώνυμο «Ορέστης».1valitsa

Σήμερα άνδρες της ΕΜΑΚ θα συνεχίσουν το μακάβριο έργο της ανάσυρσης και της δεύτερης βαλίτσας που έχει εντοπιστεί στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού, ενώ θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό και της τρίτης με τη χρήση ρομποτικής κάμερας.Παράλληλα, θα συνεχιστούν και οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου, για εντοπισμό της 6χρονης Σιέρρα, κόρης της Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες.

Επίσης, σήμερα καταφθάνουν και οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard πάνω σε ζητήματα κατά συρροή δολοφόνων που θα συνδράμουν συμβουλευτικά το ανακριτικό έργο της αστυνομίας.

Οι ειδικοί εμπειρογνώμονες φτάνουν μετά από πρόσκληση του αρχηγού αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου και αφού μελετήσουν το ανακριτικό υλικό του 35χρονου, θα δημιουργήσουν ένα προφίλ για το μοτίβο των φόνων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι Αρχές της Κύπρου εντόπισαν μέσα σε μία βαλίτσα τη σορό ενήλικης γυναίκας, σε προχωρημένη αποσύνθεση.

 Η σορός ανήκει σε ενήλικη γυναίκα. Εικάζεται ότι πρόκειται για την 31χρονη Μαρικάρ Βαλντέζ Αρκιόλα ή την 36χρονη Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα.

Ο δράστης, μαζί με τη σορό της άτυχης γυναίκας, είχε τοποθετήσει μέσα στη βαλίτσα κι ένα τσιμεντομπλόκ, για να λειτουργήσει ως βαρίδιο προκειμένου  να κρατήσει στον βυθό το μακάβριο φορτίο.

Η σορός εξετάστηκε από ιατροδικαστή και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να γίνει η νεκροτομή και να ληφθούν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις και για ανάλυση γενετικού υλικού, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου και να διακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος.

Επί τόπου βρίσκεται ενισχυμένο κλιμάκιο της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ στις έρευνες συνδράμει και ιδιωτική εταιρεία με εξειδικευμένο εξοπλισμό.

 

Εξάλλου, σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της Αστυνομίας, σήμερα αναμένεται η κάθοδος πέντε ειδικών συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Αρχηγού της Αστυνομίας, που θα συνδράμουν τις υπό διερεύνηση υποθέσεις φόνου γυναικών.

Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.