Γιατί στο Προεδρικό και όχι στο Αρχηγείο Αστυνομίας οι διαμαρτυρίες για τις κατα συρροήν δολοφονίες;

cache_728x3000_Analog_medium_693409_306064_2642019Φαίνεται πως οι επικείμενες ευρωεκλογές ή και άλλες σκοπιμότητες που δεν είναι της ώρας, εξωθούν κάποια κόμματα και πολιτικούς σε υπερβολές .
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο είχε έντονο «κομματικό » και «πολιτικό » χρώμα» με παραλήπτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος ευρισκεται στην Κίνα και έχει σημαντικές επαφές.Το ερώτημα που έθεταν αρκετοί πολίτες καθώς και άλλοι παράγοντες είναι γιατί η εκδήλωση διαμαρτυριας οργανώθηκε έξω από το Προεδρικό  και όχι έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας ή το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθότι οι εύθυνες ολιγωρίας και αμέλειας δακτυλοδείχνουν όσους δεν ερεύνησαν  εξονυχιστικά όλες τις καταγγελίες εξαφάνισης γυναικών από το 2016 όπως είναι η τραγική περίπτωση μάνας και κόρης από τη Ρουμανία, τις οποίες ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος αποκάλυψε πως τις σκότωσε και πώς εξαφάνισε τα πτώματα τους.
Στην  εκδήλωση διαμαρτυρίας η οποία ξεκίνησε το απόγευμα και ολοκληρωθηκε πριν από λίγο, συμμετείχαν  γύρω στους 1000 διαδηλωτές, κάθε ηλικίας και κάθε εθνικότητας.cache_726x510_Crop_medium_693413_190705_2642019
Αρκετοί κρατούσαν πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως:
«Πώς μας καταντήσατε έτσι, κάθε μέρα επιτάφιος», «Στην Κύπρο τσίππα έει μόνο το γιαούρτι » «που είναι» και άλλα ερωτήματα .Οι διοργανωτές εξέφρασαν επίσης την απορία «γιατί δεν έψαξε κανένας αυτές τις γυναίκες. Η πολιτεία οφείλει να λειτουργεί, η πολιτεία οφείλει να μας προστατεύει», τόνιζαν, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων και τις επόμενες μέρες.
Οι διαμαρτυρόμενοι εναπόθεσαν  λουλούδια και  άναψαν κεριά  στη μνήμη των θυμάτων. Στη διαμαρτυρία ακούστηκε και σύνθημα για παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου.
Στο σημείο βρέθηκαναστυνομικές δυνάμεις, κυρίως εντός του Προεδρικού Μεγάρου, ενώ το γεγονός κάλυψαν  και ξένα ειδησεογραφικά ΜΜΕ.cache_728x3000_Analog_medium_693416_305886_2642019
Στον χώρο έξω από το Προεδρικό, αναγνώστηκαν όλα τα ονόματα ελλειπουσών γυναικών και έπειτα τα ονόματα των επτά θυμάτων. Κρατήθηκε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη τους.
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν  στελέχη και μέλη κομμάτων, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι πολλών εθνικοτήτων, καθώς και μέλη της φιλιππινέζικης κοινότητας της Κύπρου, που κρατώντας χέρια ανάγνωσαν προσευχή στη μνήμη των θυμάτων.
(Ολες οι φωτoγραφίες  είναι από το Philenews)