Φρίκη, αγανάκτηση και οργή για τις κατα συρροήν δολοφονίες του διαβόητου «Ορέστη»

Ερευνες σε Μιτσερό, Ξυλιάτο και Ορούντα διενεργεί σήμερα η Αστυνομία

 

Unknown-2Ασύγνωστη και εγκληματική ολιγωρία φέρεται να επέδειξε η Αστυνομία όταν όπως καταγγέλθηκε, κώφευε από το 2016 στις καταγγελίες για την εξαφάνιση γυναικών όπως στην τραγική  περίπτωση της 36χρονης  Ρουμάνας Livia Florentina Bunea και της  8χρονης κόρη της Elena Natalia Bunea.

Ο τηλεοπτικός σταθμός SIGMA από το 2016 είχε φέρει στο φως της δημοσιότητες   την περίπτωση μητέρας και κόρης από τη Ρουμανία και για μέρες πρόβαλλε δηλώσεις από γειτόνισσες  και φίλες της άτυχης γυναίκας ότι η Αστυνομία δεν έλαβε σοβαρά τις καταγγελίες εφόσον από το σπίτι όπου διέμεναν τα δύο τραγικά θύματα απουσίαζαν μόνο ελάχιστα προσωπικά τους αντικείμενα.Το σπίτι όπως αναφέρθηκε από γειτόνισσα του θύματος  έδειχνε την εικόνα πως οι ένοικοι έφυγαν βιαστικά για να ξαναγυρίζουν.Ανοικτά ντουλάπια , ανάκατα ρούχα στα κρεβάτια. Από πλευράς Ατυνομία δηλώνετο τότε πως ερευνούν την υπόθεση ενώ ουτε καν ερεύνησαν το σπίτι σύμφωνα με Ρουμάνα φιλη του θύματος η οποία και άνοιξε το σπίτι μαζί με γειτόνισσες για να την ψαξουν.Μάλιστα είχε λεχθεί τότε πως το θύμα φοβόταν από καποιον και είχε γράψει επιστολή.

Τότε το SIGMA από την εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», με την Γωγώ Αλεξανδρινού,  καλούσε την αστυνομία να ερευνήσει αυτές τις πληροφορίες.Φωνή βοώντος.Ο εκπροσωπος Τύπου της Αστυνομίας όταν κλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό να απαντήσει στα βασανιστικά ερωτήματα αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις.

Επτά (;)  θύματα ζητούν δικαίωση

Μέχρι στιγμής τα θύματα τα οποία φαίνεται να άφησαν τη τελευταία τους πνοή στα χέρια του καθ’ ομολογίαν κατα συρροήν δλοφονου ανέρχονται σε επτά. Πρόκειται για την 38χρονη Marry Rose Tiburcio, την 6χρονη κόρη της Sierra Graze Seucalliuc, την 28χρονη Arian Palanas Lozano, την 29χρονη Maricar Valtez Arquiola, την 36χρονη Livia Florentina Bunea, την 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea και ακόμα μία γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων. Τα τέσσερα πρώτα θύματα κατάγονται από τι Φιλιππίνες, τα άλλα δύο από τη Ρουμανία και το τελευταίο είτε από την Ινδία είτε από το Νεπάλ, καθώς ο καθ’ ομολογίαν δράστης δεν θυμόταν την εθνικότητα.

Ενώ μέχρι χθες που οδηγήθηκε στο δικαστήριο για διάταγμα κράτησης ως ύποπτος για τον φόνο της 29χρονης Maricar απέρριπτε κάθε εμπλοκή του, στη συνέχεια κατά τη διάρκεια νέου κύκλου ανάκρισης, ομολόγησε τη διάπραξη τεσσάρων φόνων.  Ο Μεταξάς ανέφερε πως δεν θυμόταν την εθνικότητα της γυναίκας, που μάλλον είναι από την Ινδία ή το Νεπάλ. Στη συνέχεια υπέδειξε στους ανακριτές το σημείο που είχε κρύψει το πτώμα της άγνωστης γυναίκας στο πεδίο βολής Κάμπος του Μύλου στην Ορούντα. Η δολοφονία είχε διαπραχθεί το καλοκαίρι του 2018. Πριν συνέλθουν από την έκπληξη της νέας ομολογίας οι ανακριτές, άκουσαν τον 35χρονο λοχαγό να δηλώνει ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 σκότωσε επίσης μια 36χρονη από τη Ρουμανία και την 8χρονη κόρη της. Και οι δύο είχαν καταγγελθεί ως ελλείπουσες χωρίς μέχρι χθες να έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος τους.

Η ιδιαιτερότητα της περίπτωσής του δράστη θα μελετηθεί και από ειδικούς της Scotland Yard που θα φτάσουν μετά το Πάσχα στην Κύπρο για να βοηθήσουν στις έρευνες της Αστυνομίας.

 

Ερευνες  σήμερα σε τρεις περιοχές

cache_728x3000_Analog_medium_693165_163268_2642019

Kαι στην Κόκκινη λίμνη του Μιτσερού , παρά το μεταλλειο θα διεξαχθούν έρευνες καθότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης φέρεται να πέταξε δύο από τα πολλά θύματα του μέσα σε μεγάλη βαλίτσα.

Στο μεταξύ σε έρευνες στο Μιτσερό, στο Ξυλιάτο και στην Ορούντα διεξάγη σήμερα η αστυνομία, ύστερα από την χθεσινή ομολογία του 35χρονου Ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος ανακρινόμενος φέρεται να παραδέχθηκε τον φόνο της Maricar Valtez Arquiola, 31 ετών από τις Φιλιππίνες, και άλλες δύο υποθέσεις φόνων με τρία θύματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του σε επτά.

Σε ό,τι αφορά τη μία υπόθεση, πρόκειται για Νεπαλέζα ή Ινδή, την οποία φέρεται να σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, ωστόσο, δεν προσδιόρισε ακριβώς πότε. Υπέδειξε δε στην αστυνομία το σημείο, όπου εγκατέλειψε τη σορό της, και συγκεκριμένα ένα λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα, όπου και εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη νέα υπόθεση, ο 35χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι διέπραξε διπλό φόνο, σκοτώνοντας μία 36χρονη από την  Ρουμανία και την 8χρονη  κόρη της.

Σήμερα οι έρευνες της αστυνομίας θα επικεντρωθούν στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού, απέναντι ακριβώς από το φρεάτιο, όπου ανευρέθηκαν τα πτώματα των άτυχων  Mary Rose και Arian Palanas, για τον εντοπισμό τριών πτωμάτων, τα οποία ο δράστης ομολόγησε ότι έριξε εκεί.Η Κόκκινη Λίμνη σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογίας είναι γεμάτη με σιδηροπυρίτη και χαλκοπυρίτη και είναι επικίνδυνη η κατάδυση.

Πρόκειται για τα πτώματα της Maricar και της μάνας και κόρης από τη Ρουμανία.

Επίσης, η Αστυνομία θα συνεχίζει τις έρευνες στη λίμνη Μεμί, για εντοπισμό της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose.

Γύρω στο μεσημέρι θα καταδυθεί ο πρώτος δύτης στο βυθό της λίμνης, με τη βοήθεια συστήματος παροχής αέρα εξωτερικά και με σκάφανδρο, με απώτερο σκοπό να ελέγξει βήμα με βήμα κάποια  κρίσιμα σημεία, όπου η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη ή η μορφολογία του βυθού παρουσίαζε ιδιαιτερότητες.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι έρευνες στο πεδίο βολής της Ορούντας, όπου χθες εντοπίστηκε πτώμα σε λάκκο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι έρευνες στο συγκεκριμένο σημείο θα πραγματοποιηθούν για εντοπισμό τυχόν τεκμηρίων σε σχέση με τη χθεσινή ανάσυρση πτώματος.

Σημειώνεται ότι από τις επτά δολοφονίες, τις οποίες ομολόγησε ότι διέπραξε ο 35χρονος, έχουν εντοπιστεί τρεις σοροί, ενώ η μόνη σορός που έχει ταυτοποιηθεί μέχρι σήμερα είναι αυτή της Mary Rose.

O 35χρονος θα βρεθεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου αύριο Σάββατο,  για ανανέωση όλων των διαταγμάτων κράτησής του.