Νέα έκρηξη στη Σρι Λάνκα πάνω από 180 οι νεκροί

3110080Στους 185 έχουν φτάσει οι νεκροί στη  Σρι Λάνκα από το μπαράζ επιθέσεων εναντίον εκκλησιών αλλά και ξενοδοχείων στην πρωτεύουσα Κολόμπο και άλλες περιοχές.

Πριν από λίγο σημειώθηκε και νέα έκρηξη στην πρωτεύουσα, η όγδοη κατά σειρά, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.Το πρωί, στόχος επιθέσεων έγιναν τρεις καθολικές εκκλησίες, ενώ πιστοί προσεύχονταν για το καθολικό Πάσχα. Τρεις ακόμη επιθέσεις έγιναν σε ξενοδοχεία που βρίσκονται στη χώρα.

​Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί από το μπαράζ επιθέσεων έχουν φτάσει τους 185 και οι τραυματίες τους 500.

​Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τις επιθέσεις.3111124

Τα συλλυπητήρια και τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση εκφράζουν ηγέτες από διάφορες χώρες.

 Σύμφωνα με την Daily Mirror της Σρι Λάνκα, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το Σάββατο, δύο άτομα είχαν κάνει check in σε ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο Shangri-La στο Κολόμπο, όπου συνέβη μία από τις εκρήξεις.
Το υλικό απο το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, έδειξε ότι οι ύποπτοι είχαν πυροδοτήσει βόμβες σε ένα καφέ και ένα διάδρομο του ξενοδοχείου. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι χρησιμοποιήθηκε το εκρηκτικό C-4. Η εθνικότητα των υπόπτων εξακολουθεί να είναι άγνωστη και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
H κυβέρνηση ανέστειλε προσωρινά την πρόσβαση σε βασικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε υπηρεσίες μηνυμάτων, μεταξύ των οποίων το WhatsApp, Viber και Facebook.