Το ΑΚΕΛ απαντά στο ΔΗΣΥ με αναφορές από το νομοσχέδιο Μενέντεζ-Ρούμπιο

Unknown-2Με ενδεικτικές αναφορές από το νομοσχέδιο Μενέντεζ -Ρούμπιο απαντά το ΑΚΕΛ στο ΔΗΣΥ, σημειώνοντας ότι ο Συναγερμός δεν απαντά   «στο γεγονός ότι για τη σωστή πρωτοβουλία για άρση του εμπάργκο όπλων που άδικα επιβλήθηκε στη Κύπρο, το αντάλλαγμα είναι η μετατροπή της Κύπρου σε αποικία των ΗΠΑ».Στη γρπτή δήλωση του ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ -Αριστερά -Ν.Δ.Γιώργος Λουκαίδης αναφέρει:

«Η ηγεσία του ΔΗΣΥ μας κατηγορεί ότι βλέπουμε φαντάσματα όταν αναφερόμαστε στη ψυχροπολεμική στρατηγική των ΗΠΑ κατά τις Ρωσικής Ομοσπονδίας στην ΝΑ Μεσόγειο, όπως αυτή ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο Μενέντες-Ρούπιο. Μάλλον επενδύουν στο ότι δεν θα διαβάσουν το νομοσχέδιο οι πολίτες, για αυτό και απαντούν για άλλα των άλλων, κατασκευάζοντας οι ίδιοι φαντάσματα και ανύπαρκτα διλήμματα, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν και να ξεγελάσουν τον κόσμο, του οποίου την νοημοσύνη συνεχώς υποτιμούν. Ούτε απαντούν στο γεγονός ότι για τη σωστή πρωτοβουλία για άρση του εμπάργκο όπλων που άδικα επιβλήθηκε στη Κύπρο, το αντάλλαγμα είναι η μετατροπή της Κύπρου σε αποικία των ΗΠΑ.

Αντί άλλης απάντησης αναφέρουμε, ενδεικτικά, μερικές από τις πέραν των είκοσι αναφορών του ολιγοσέλιδου νομοσχεδίου, που αναφέρονται στη Ρωσία:

– Πολιτική των ΗΠΑ είναι… να στηρίξουν προσπάθειες αντιμετώπισης της παρέμβασης και επιρροής της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω αυξημένης συνεργασίας στο τομέα της ασφάλειας ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, περιλαμβάνοντας ανταλλαγή πληροφοριών, επιτήρησης του κυβερνοχώρου και της ναυτιλίας.

– Να στηρίξουν προσπάθειες των χωρών της περιοχής να σταματήσουν τη χρήση στρατιωτικού εξοπλισμού που προμηθεύτηκαν από την κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς όφελος εξοπλισμού από το ΝΑΤΟ και συμμαχικές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

– Καταγραφή των ΜΜΕ ρωσικής εθνικής ιδιοκτησίας σε αυτές τις χώρες (Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ), περιλαμβανομένων των ονομάτων του μέσου, περίπου της ακροαματικότητας, και εκτίμησης του κατά πόσο αυτό προωθεί απόψεις υποστηρικτικές προς το Κρεμλίνο.

– Εκτίμηση των προσπαθειών της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας να εκφοβίσουν και επηρεάσουν την απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ηγέτη των 300,000,000 ορθοδόξων χριστιανών παγκόσμια, στην παραχώρηση του αυτοκέφαλου στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία»