Πέθανε η χήρα του Μιλόβετς Μίρα Μάρκοβιτς

 

Unknown-2Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε χθες η Μιριάνα Μάρκοβιτς, η χήρα του πρώην ισχυρού άνδρα της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP πρόσωπο του περιβάλλοντός της.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δυστυχώς η Μίρα Μάρκοβιτς απεβίωσε» δήλωσε ο Μιλούτιν Μρκόντζιτς, οικείος της οικογένειας, δίχως να αναφέρει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι απεβίωσε σε νοσοκομείο της Μόσχας, διαβάζουμε στο ΑΜΠΕ.

Η Μιριάνα Μάρκοβιτς, την οποία αποκαλούσαν συχνά «Λαίδη Μάκβεθ των Βαλκανίων» και η οποία ασκούσε μεγάλη επιρροή στον σύζυγό της, είχε εγκαταλείψει τη Σερβία το 2003, καθώς κατηγορείτο από τη δικαιοσύνη για κατάχρηση εξουσίας.images-1

Τον Ιούνιο του 2007, η σερβική δικαιοσύνη είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Μάρκοβιτς και του γιου της Μάρκο, με την κατηγορία πως συνδέονταν με ένα δίκτυο παράνομης διακίνησης τσιγάρων.

Το 2008, μητέρα και γιος είχαν λάβει πολιτικό άσυλο στη Ρωσία.

Η εφημερίδα Blic, σε δημοσίευμά της στο οποίο επικαλείται στενό φίλο της εκλιπούσας, είχε αναφέρει την επιθυμία της να επιστρέψει στη Σερβία, «όμως εάν το έκανε, θα οδηγείτο απευθείας από το αεροδρόμιο στη φυλακή».