Γαλλία: Μακάβρια κουτσομπολιά για την Μπριζίτ Μακρόν

Ενα νέο βιβλίο έρχεται στη δημοσιότητα και αποκαλύπτει κάποιες «πιπεράτες» λεπτομέρειες σχετικά με τη σύζυγο του Εμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ, και τον υποτιθέμενο ρόλο του στο Ελιζέ.2107361

Στο βιβλίο με τίτλο «Κυρία Πρόεδρος», οι δημοσιογράφοι του Le Parisien Άβα Νταμσιντί και Ναταλί Σουκ κάνουν μια κάπως «μακάβρια» εκτίμηση ότι οι κοντινοί σύμβουλοι του προέδρου Μακρόν θα ήθελαν να πεθάνει η σύζυγός του Μπριζίτ Μακρόν ώστε να μπορεί να παίξει τον «θλιμμένο χήρο».

«Ονειρεύονται ότι πεθαίνει. Για αυτούς, αυτός ο θλιμμένος χήρος θα ήταν θαυμάσιος. Είναι ερωτευμένοι μαζί του. Τη νύχτα, ονειρεύονται ότι την εξαφανίζουν», αναφέρουν οι δημοσιογράφοι επικαλούμενοι πηγή από τον κλειστό κύκλο του ζευγαριού, ο οποίος εκτιμά ότι ο Μακρόν θα ήταν καλύτερα χωρίς αυτήν.

Οι δύο δημοσιογράφοι αναφέρονται στον Ισμαήλ Εμελιέν, τον συν-ιδρυτή του κόμματος του Μακρόν και τον διευθυντή της εκστρατείας του Στεφάν Σεζουρνέ, τον πολιτικό σύμβουλο του προέδρου μέχρι το 2018, μεταξύ εκείνων που φέρονται να αντιπαθούν τη Μπριζίτ Μακρόν.

Οι συγγραφείς ισχυρίζονται ότι η 65χρονη πρώτη κυρία έχει τεράστια επιρροή στον πολύ μικρότερο σύζυγό της και «βάζει χέρι» ακόμη και στην επιλογή των υπουργών του συμβουλίου του.

Σύμφωνα με το βιβλίο, η Μπριζίτ τον βοήθησε να επιλέξει τον υπουργό παιδείας Μισέλ Μπλανκέ και «έπεισε» τον Μακρόν να μην δεχθεί τον Νικολά Ουλό αφού αποχώρησε από υπουργός περιβάλλοντος.

Οι Νταμσιντί και Σουκ την χαρακτηρίζουν ως τη «νέα Μαρία Αντουανέτα» αναφερόμενες στο δημοσίευμα της Le Monde με τις ανακαινίσεις που έκανε στο Ελιζέ αξίας 600.000 ευρώ μόλις τρεις ημέρες πριν από τις πρώτες διαμαρτυρίες των Κίτρινων Γιλέκων.

Το βιβλίο ισχυρίζεται επίσης ότι ο πρόεδρος και η σύζυγός του είναι αχώριστοι και ανέφεραν τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ, που φέρεται να είπε:

«Θέλει πάντα να αγγίζει τα δάχτυλά της. Θέλει να ξέρει ότι είναι εκεί. Έχω δει πολύ λίγα ζευγάρια σαν αυτό ».

Το Ελιζέ προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει τους ισχυρισμούς αυτούς.