Πλημμύρες σαρώνουν την Ασία

 

Ισχυρές βροχές και πλημμύρες σαρώνουν τα τελευταία 24ωρα περιοχές στη νοτιοανατολική Ασία. Μαλαισία, νότια Ταϊλάνδη και περιοχές των Φιλιππινών βρίσκονται για μια ακόμα φορά στη δίνη δυσμενών καιρικών φαινομένων, με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.2961476B00CD5129380FC22528BC6B0A

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων “Reuters”, στη Μαλαισία, οι χειρότερες πλημμύρες εδώ και μια δεκαετία, έχουν αναγκάσει σχεδόν 250.000 ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια τους, ενώ η κυβέρνηση της χώρας δέχεται εκ νέου κριτική για την φαινομενικά αργή αντίδρασή της.
Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, τα «εξαιρετικά ψηλά» επίπεδα νερού εμποδίζουν τους διασώστες να φτάσουν στις πληγείσες περιοχές, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 21 στα βορειοανατολικά της χώρας.
Στο μεταξύ, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή της στο νότιο τμήμα της γειτονικής Ταϊλάνδης.
Η δριμύτερη κριτική στρεφόταν κατά του πρωθυπουργού Νατζίμπ Ραζάκ, φωτογραφίες του οποίου έκαναν τον γύρο του κόσμου την ώρα που έπαιζε γκολφ με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στη Χαβάη κι ενώ η χώρα βρισκόταν στο έλεος της φυσικής καταστροφής.
Η βορειοανατολική Μαλαισία και η νότια Ταϊλάνδη επηρεάζονται συνήθως κατά την εποχή των μουσώνων, αλλά φέτος η βροχή ήταν ιδιαίτερα ισχυρή.
Πέντε επαρχίες της Ταϊλάνδης είναι ακόμα πλημμυρισμένες. Σχεδόν 10.000 άνθρωποι χρειάστηκε να φύγουν από τα σπίτια τους.
Τροπική καταιγίδα έχει προκαλέσει ισχυρές βροχές, πλημμύρες, σχηματισμό λάσπης και κατολισθήσεις στο κεντρικό και νότιο τμήμα των Φιλιππινών, περιοχές οι οποίες ήταν ήδη