Ρωσία για σύλληψη Ασάνζ:Το χέρι της δημοκρατίας στραγγαλίζει την ελευθερία

Αιχμηρό σχόλιο για την σύλληψη του ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ από την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.1229780

«Το χέρι της δημοκρατίας» σφίγγει «το λαιμό της ελευθερίας», έγραψε στο Facebook η κ. Ζαχάροβα.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, εξέφρασε την ελπίδα του Κρεμλίνου ότι θα γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του ιδρυτή του Wikileaks.

«Συνελήφθη στο Λονδίνο, συνεπώς δεν μπορώ να πω τίποτα αυτή τη στιγμή. Σίγουρα ελπίζουμε ότι θα γίνουν σεβαστά όλα του τα δικαιώματα», είπε στους δημοσιογράφους απαντώντας στο ερώτημα εάν θα υπήρχε δυνατότητα να παράσχει άσυλο στον Άσανζ η Ρωσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας , Τζέρεμι Χαντ, ευχαρίστησε  τον πρόεδρο του Εκουαδόρ λέγοντας:  «Ο Ασάνζ δεν είναι ήρωας και δεν είναι υπεράνω του νόμου. Ευχαριστώ τον πρόεδρο του Εκουαδόρ για τη συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο Ασάνζ θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης» .

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον Ασάνζ στην Πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο και κρατείται σε αστυνομικό τμήμα, έως ότου γίνει η δίκη του «το συντομότερο δυνατό».