Και η Αλληλεγγύη χαιρετίζει την κατάργηση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελ.Θεοχάρους σχολιάζοντας την κατάθεση νομοσχεδίου τη Γρουσία των ΗΠΑ γι άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο ανέφερε:

«Η επιβολή του εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία από τις ΗΠΑ είναι μια άδικη συμπεριφορά η οποία εξισώνει το θύτη με το θύμα. Δεν επιτρέπει στο θύμα να αποκτήσει τα μέσα για να αμυνθεί.
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία μελών του αμερικανικού Κογκρέσου για κατάργηση του εμπάργκο και αλλαγή της αμερικανικής στάσης.
Επισημαίνουμε ότι σε περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία αποφασίσει να αποκτήσει οπλικά συστήματα από τις ΗΠΑ, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν τις υπηρεσιακές ανάγκες της Ε.Φ. και τις απόψεις των εμπειρογνωμόνων, ούτως ώστε οι προμήθειες να συμβάλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση της άμυνας του τόπου.
Απευχόμαστε οι οποιεσδήποτε μελλοντικές αγορές να οδηγήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα στους διορισμούς ερευνητικών επιτροπών για σκάνδαλα, μίζες και παράνομες δοσοληψίες.
Για εμάς τίθεται ζήτημα πώς διαχειρίστηκαν οι κυβερνήσεις μας το Ταμείο της Άμυνας τόσα χρόνια. Ώστε να μην βρεθούμε ξανά μπροστά σε καταστάσεις «S300» ή άλλων οπλικών συστημάτων, τα οποία αγοράστηκαν μόνο και μόνο για να πάρουν κάποιοι μίζες.»