Γ. Περδίκης: Πλάκα στον τάφο των ΚΑ βάζει η κυβέρνηση

 

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης, μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων κ. Μάριο Δημητριάδη, ανάφερε ότι: «Οι Κυπριακές Αερογραμμές είναι ένα από τα θέματα που έχουμε συζητήσει και διαφωνήσει ÊÕÐÑÉÁÊÅÓ ÁÅÑÏÃÑÁÌÌÅÓ - ÍÅÏ ÁÅÑÏÄÑÏÌÉÏ ËÁÑÍÁÊÁÓμε τον κ. Υπουργό. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι <<την τελευταία πλάκα στον τάφο των Κυπριακών Αερογραμμών το βάζει η σημερινή Κυβέρνηση. Όπως ακούσατε κι εσείς η Κυβέρνηση βρίσκεται σε στάση αναμονής και προετοιμάζει την επόμενη ημέρα. Ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με διάφορους τρόπους διεμήνυσε πλαγίως αλλά ξεκάθαρα ότι περιμένει ένα έκτακτο σχέδιο σωτηρίας για τις Κυπριακές Αερογραμμές από την Κυπριακή Κυβέρνηση, για να μην εκδώσει την καταδικαστική της απόφαση, η Κυπριακή Κυβέρνηση – όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι –απλά περιμένει την ανακοίνωση του τέλους για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση ο Υπουργός είπε πως πρέπει να ετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα. Δεν γίνεται καμία προσπάθεια για σωτηρία των Κυπριακών Αερογραμμών. Δημιουργείται μάλιστα η εντύπωση – προσωπική μου άποψη είναι αυτή – ότι ήδη έχουν δοθεί κάποιες υποσχέσεις και έχει προετοιμαστεί το έδαφος για να καλυφθεί το επιχειρηματικό κενό από συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες με τα ανάλογα ανταλλάγματα σε επίπεδο σχέσεων μεταξύ ορισμένων κυβερνώντων και αυτών των εταιρειών.

Η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα θετικό για τις Κυπριακές Αερογραμμές. Έχει δρομολογήσει τη διαδικασία διάλυσης των Κυπριακών Αερογραμμών και παρακολουθεί την εξέλιξη των πραγμάτων μέχρι τον τελικό θάνατο».