Τούρκος ΥΠΑΜ:Οι πολεμιστές μας στην Κύπρο έγραψαν ένα «ηρωϊκό έπος»

1209617Για «ηρωικό έπος» μίλησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και καθώς την τελευταία περίοδο έχουν ενταθεί οι αναφορές από μέρους της Άγκυρας που προκαλούν τον προβληματισμό της Λευκωσίας  και της Αθήνας, με τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας Ευάγγελο Αποστολάκη να δηλώνει μάλιστα χθες ότι «έχουμε καθημερινά προβλήματα με τους Τούρκους».

Στις τελευταίες του δηλώσεις, ο Χουλουσί Ακάρ είπε συγκεκριμένα: «Οι ηρωικές σελίδες της ιστορίας μας που έχουν γραφτεί από τον στρατό μας ήταν πάντα πηγή υπερηφάνειας για εμάς. Μία από αυτές τις σελίδες του ηρωικού έπους γράφτηκε από τους ένδοξους πολεμιστές μας στην Κύπρο».

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι η επιχείρηση «στο νησί από εκείνη τη στιγμή έως και σήμερα ήταν ήρεμη και ειρηνική».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, στη διάρκεια ομιλίας του λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Τουρκία την Κυριακή, αναφέρθηκε στα μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στους βετεράνους και στις οικογένειές τους, σημειώνοντας: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις θυσίες των μαρτύρων και βετεράνων (…) Θα ζουν για πάντα στην καρδιά του έθνους».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Anadolu, ο ίδιος αναφέρθηκε και στο Αιγαίο. Όπως είπε, «η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας βασίζεται στις καλές σχέσεις ειρήνης και φιλίας με τους γείτονες». Ωστόσο, τόνισε, «δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα, θέλουμε να γνωρίζουν όλοι πως θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, σύμφωνα με την αυτοάμυνα και τους διεθνείς νόμους».

Άλλωστε, επεσήμανε, η Τουρκία έχει ήδη λάβει όλα τα μέτρα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Πατρίδας».