Ο Τραμπ υποστηρίζει τον «φίλο» του Μπόρις Τζόνσον για πρωθυπουργό της Βρετανίας

390099Ενόψει των συζητήσεων στο Βρετανικού Κοινοβουλίου σχετικά με την τύχη του «διαζυγίου» του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ και το πολιτικό μέλλον της Τερέζα Μέι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε την πρωθυπουργό αλλά εξέφρασε και την προτίμησή του στον αντικαταστάτη της.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ευχήθηκε στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι «καλή τύχη» εν μέσω του χάους που έχει δημιουργήσει το Brexit, εγκωμιάζοντας τις ικανότητές της,

«Είναι μια πολύ καλή κυρία, είναι φίλη μου, ελπίζω ότι κάνει καλά. Ελπίζω ότι το κίνημα Brexit και ό,τι συμβαίνει εκεί να έχει καλή εξέλιξη. Αλλά η Τερέζα Μέι είναι μια πολύ καλή γυναίκα, και θα σας πω, είναι δυνατή, είναι σκληρή και αυτή είναι εκεί στη μάχη», δήλωσε πριν από την ψηφοφορία του βρετανικού Κοινοβουλίου.

Ωστόσο, ο Τραμπ βρήκε επίσης καλά λόγια για έναν από τους κορυφαίους υπέρμαχους του Brexit, τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος επιμένει ότι η Μέι θα πρέπει να παραιτηθεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε σε αυτόν ως «φίλο του» όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη Μέι.

«Μου αρέσει πολύ ο Μπόρις Τζόνσον. Είναι φίλος μου», απάντησε ο Τραμπ, ωστόσο δεν ρωτήθηκε για άλλους υποψηφίους.

Ο πρώην υπουργός εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου έχει δηλώσει ότι η συμφωνία αποχώρησης που πρότεινε η κυβέρνηση «έχει πεθάνει ούτως ή άλλως».