Καταγγελίες ΑΚΕΛ για το ξεπούλημα της CYTA

Την έντονη διαφωνία του ΑΚΕΛ στη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων διατύπωσε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος Χρίστος Χριστοφίδης, που εξέφρασε την πεποίθηση ότι η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, κρίσιμων για τη λειτουργία της κυπριακής πολιτείας, όπως η Cyta και άλλοι, έρχονται σε κάθετη αντίθεση με τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και της κυπριακής πολιτείας.CYTA - ÌÏÍÏÙÑÇ ÓÔÁÓÇ ÅÑÃÁÓÉÁÓ

Χειρότερο όλων, χαρακτήρισε τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, με βάση τις οποίες όχι απλά προωθούνται από την Κυβέρνηση για ιδιωτικοποίηση με ταχύτατους ρυθμούς κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμοί που αποτελούν κοινωνικό πλούτο και ιδιοκτησία του κυπριακού λαού, αλλά φαίνεται ότι σε αυτόν τον οίστρον των άρον – άρον ιδιωτικοποιήσεων γίνεται και προνομιακή ενημέρωση – μεταχείριση ξένων πολυεθνικών εταιρειών, όπως η Deutsche Telekom.

Επίσης διατύπωσε τη θέση ότι αυτή η συμπεριφορά αποτελεί πρόκληση, όχι γιατί απλά επειδή προωθείται το ξεπούλημα σημαντικών ημικρατικών οργανισμών, αλλά γιατί δίνεται η εντύπωση ότι έχει προαποφασιστεί σε ποιους θα πάνε αυτοί οι ημικρατικοί οργανισμοί και γίνονται μεθοδεύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά τα τεκταινόμενα στην ΚΟΠ, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι το ΑΚΕΛ σε πολλές ευκαιρίες και με πολύ μεγαλύτερη ένταση τους τελευταίους μήνες κατήγγειλε την χειραγώγηση του κυπριακού ποδοσφαίρου και τα κακώς έχοντα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, όπως τα ψηλαφεί το σύνολο του κυπριακού λαού.

Εξέφρασε επίσης την εντύπωση ότι έφθασε η ώρα των ρήξεων, υπό την έννοια της δημιουργίας εκείνων των δομών που θα διασφαλίζουν ότι τέτοια φαινόμενα θα αποκλειστούν στο μέλλον. Πρόσθεσε ότι τώρα πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες που υπάρχουν με απόλυτα σαφή τρόπο. Όμως είπε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε στο μέλλον να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να συζητήσουμε φαινόμενα κομματικής ή άλλης χειραγώγησης της διαιτησίας, εξυπηρέτησης τεράστιων οικονομικών συμφερόντων που διακινούνται στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου που μετατρέπουν το αγνό προϊόν του αγνού αθλητισμού σε όπλο αχαλίνωτης κερδοσκοπίας και εξυπηρέτησης κομματικών ή άλλων συμφερόντων.

Είπε ακόμα ότι το ΑΚΕΛ θα παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις, με στόχο όπου υπάρχουν υπεύθυνοι να τιμωρηθούν και αυτοί να είναι οι νονοί και όχι τα βαποράκια και να διασφαλιστεί ότι η ασυδοσία στο χώρο ομοσπονδιών, γυμναστικών συλλόγων και σε όποιον άλλο αθλητικό χώρο θα σταματήσει και θα γίνει μια νέα αρχή.
Ο κ, Χριστοφίδης προέβη στις δηλώσεις στο περιθώριο του συνεδρίου της ΠΟΦΕΝ

Επικαλούμενος το σύνθημα του συνεδρίου της ΠΟΦΕΝ “Μόρφωση για όλους” εξέφρασε σοβαρούς φόβους ότι με τις περικοπές στο φοιτητικό πακέτο, στα κονδύλια του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, το σύνθημα “Μόρφωση για όλους” θα παραμείνει χωρίς περιεχόμενο.

Ο κ. Χριστοφίδης συνεχίζοντας είπε πως το χειρότερο θα είναι να επιβεβαιωθούν οι φόβοι ότι η πανεπιστημιακή μόρφωση θα καταστεί απόλυτο θέμα ταξικής προέλευσης. Δηλαδή εκείνοι που έχουν τα λεφτά, τα μεσαία και ανώτερα στρώματα θα έχουν πρόσβαση στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση ενώ τα παιδιά των ανέργων, των φτωχών και εκείνων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο οικονομικό κόστος θα αποτελούν απλά φτηνό εργατικό δυναμικό, στην περίπτωση που θα μπορέσουν να εξεύρουν εργασία.

Ακολούθως κάλεσε την Κυβέρνηση να εξετάσει με περισσότερη προσοχή, τη στήριξη των φοιτητών ώστε να μην αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους.