Γουατεμάλα:Τροχαίο δυστύχημα με πάνω από 30 νεκρούς

Τουλάχιστον 30 πολίτες της Γουατεμάλας σκοτώθηκαν όταν τους χτύπησε βαρύ φορτηγό το βράδυ της Τετάρτης ενώ είχαν βγει στον δρόμο σε χωριό στο δυτικό τμήμα της χώρας, γνωστοποίησαν οι αρχές και ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Τζίμι Μοράλες.image.ashx

Το φορτηγό χτύπησε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί διότι ένας άνθρωπος είχε τραυματιστεί θανάσιμα όταν χτυπήθηκε λίγο νωρίτερα από άγνωστο αυτοκίνητο, διευκρίνισε ο Σεσίλιο Τσακάχ, εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μια ομάδα ανθρώπων παρατηρούσε ένα άλλο θανατηφόρο ατύχημα, που μόλις είχε συμβεί, όταν ξαφνικά χτυπήθηκε από άλλο όχημα. Μετά από τον εγκλωβισμό, εστάλησαν πολλοί τραυματίες στο Εθνικό Νοσοκομείο της Σολολά.

Ο Πρόεδρος της Γουατεμάλας Τζίμι Μοράλες εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

«Με βαθιά θλίψη θρηνούμε την τραγωδία που έλαβε χώρα στο δήμο Ναουαλέα, Σολολά, αφήνοντας νεκρούς περισσότερους από 30 ανθρώπους λόγω τροχαίου ατυχήματος. Αυτή τη στιγμή συντονίζουμε δράσεις για να παρέχουμε όλη την υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου » ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος.