Σημαίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. έκαψαν διαδηλωτές στο Βελιγράδι

 

Ο σερβικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ τους βομβαρδισμούς του 1999.

 

seseli

Ο Βόισλαβ Σέσεϊ μαζί με διαδηλωτές καίνε σημαίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Χθες ανήμερα της 20ής επετείου από την έναρξη των νατοϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία, διαδηλωτές έκαψαν σημαίες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο κέντρο του Βελιγραδίου αξιώνοντας όπως η Σερβία να μην ζητήσει ένταξη στη βορειοατλαντική συμμαχία η οποία μαζί με χώρες της Ε.Ε. βομβάρδισαν  την χωρα και προκάλεσαν εκατόμβες νεκρών.

Στελέχη του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRP),στη διάρκεια διαδηλώσεων στο Βελιγράδι,έκαψαν τις σημαίες, προκειμένου να καταδείξουν ότι ο σερβικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ τους βομβαρδισμούς του 1999.

«Δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ. Ο σερβικός λαός δεν θα σκεφτεί ποτέ να μπει σ’ αυτή την οργάνωση (σ.σ. ΝΑΤΟ), καθώς αυτά τα τέρατα θα μας κάνουν να επιτεθούμε σ’ άλλα έθνη» δήλωσε ο επικεφαλής του SRP, Βόισλαβ Σέσεϊ.2715213

Υπογράμμισε δε, ότι το Βελιγράδι δεν πρέπει να διεκδικήσει την ένταξή του στην Ε.Ε., καθώς στην Ένωση υπάρχουν χώρες, οι οποίες συγκαταλέγονται στους χειρότερους εχθρούς και σ’ αυτούς που προσπάθησαν να καταστρέψουν τη Σερβία.

Κατά τον ίδιο επίσης, η χώρα του θα πρέπει να αναπτύξει στενές σχέσεις με τη Ρωσία και τον Οργανισμό για τη Συνθήκη της Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO).

​Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία έλαβαν χώρα μεταξύ 24 Μαρτίου και 10 Ιουνίου του 1999.

Οι ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και βασίστηκαν στους ισχυρισμούς των δυτικών χωρών ότι οι κρατικές αρχές προχώρησαν σε εθνοκάθαρση των Αλβανών του Κοσόβου.Απ την αλλη όπλιζαν τους παραστρατιωτικούς Αλβανούς του Κοσόβου οι οποίοι ακόμα δεν έχουν λογοδοτήσει για τα εγκλήματα τους τα χειροτερα από τα οποία ήταν οι μαζικές σφαγές Σέρβων και η πώληση ανθρωπίνων οργάνων.