ΥΠΕΞ Βενεζουέλας: Να φύγουν Τραμπ-Πενς για το καλό της ανθρωπότητας

2706131Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάζα δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς πρέπει να φύγουν από την εξουσία «για το καλό όλης της ανθρωπότητας», μετά τις δηλώσεις Πενς ότι πρέπει «να φύγει» ο Βενεζουελάνος πρόεδρος, Νικολάς Μαδούρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πενς, έγραψε σε άρθρο του στην Miami Herald πως ο Μαδούρο πρέπει να φύγει «για το καλό της Βενεζουέλας», που βρίσκεται σε πολιτική κρίση.

«Είναι επείγον! Για το καλό όλης της ανθρωπότητας, ο Ντόναλτ Τραμπ, ο Μάικ Πενς και η παρέα πρέπει να φύγουν», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας.

​Τον περασμένο Ιανουάριο, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουάιδο, με τη στήριξη των ΗΠΑ αυτοανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας. Η Ουάσιγκτον, κάλεσε τον Μαδούρο να φύγει από την εξουσία και κατάσχεσε περιουσιακά πετρελαϊκά στοιχεία της Βενεζουέλας, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μαδούρο, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιχειρούν να ενορχηστρώσουν πραξικόπημα για να επιβάλουν τον Γκουάιδο τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε μαριονέτα της Ουάσιγκτον. Η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, η Βολιβία, η Τουρκία και μια σειρά ακόμα χωρών, εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Μαδούρο, τον οποίο και αναγνωρίζουν ως τον μόνο νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας.