Αγνοεί τις εκκλήσεις να παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, παρά τις εκκλήσεις της ηγεσίας και στελεχών να παραμείνει στις επάλξεις του ΠΑΣΟΚ, φέρεται ότι είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

 

Βασικός συνομιλητης του Γ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι είναι μάλλον απίθανο ο πρώην πρωθυπουργός να κάνει πίσω και να ενταχθεί στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. «Ο Παπανδρέου είναι απρόβλεπτος, αλλά είναι προπαντός επίμονος και δεν αλλάζει πορεία όταν έχει λάβει τις αποφάσεις του», λέει χαρακτηριστικάassets_LARGE_t_420_54443126_type12713
Οπως λένε συνεργάτες του το «γυαλί ράγισε οριστικά» και ο «κύβος ερρίφθη» – κάτι που σημαίνει ότι είναι θέμα ωρών η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας για την ίδρυση νέου κόμματος στο οποίο θα ενταχθούν νυν και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στελέχη από όλη την Ελλάδα που θέλουν να δώσουν κατ’ αρχάς τη μάχη των ψηφοδελτίων.
Στο «στρατηγείο» του στην Πειραιώς (Ιδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου») γίνονται καθημερινά απανωτές συσκέψεις, ενώ ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει αδιάκοπα τις συναντήσεις με στελέχη που μπαίνουν στις «ράγες» τού υπό ίδρυση κόμματος.
Ηδη σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες  που επικαλείται η εφημερίδ το «Εθνος» , έχει στα «χέρια» του προτάσεις που αφορούν την κάθοδο στις διάφορες εκλογικές περιφέρειες περίπου 600 υποψηφίων, οι οποίοι και θα περάσουν από «σκανάρισμα», με στόχο η πανελλαδική «λίστα του Γιώργου» να είναι έτοιμη πριν από τα Θεοφάνια.
Παλιά και νέα πρόσωπα
Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι επιδίωξη του επιτελείου του είναι να δώσουν τη «μάχη του σταυρού» και έμπειρα – δημοφιλή στελέχη, αλλά και νέα πρόσωπα που θα κάνουν πρεμιέρα στον πολιτικό στίβο με το κόμμα του Παπανδρέου.
Σε κάθε περίπτωση ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβρη Φίλιππος Σαχινίδης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στη Λάρισα. Ο Θάνος Μωραΐτης, ακόμη ένας στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου (και υφυπουργός στην κυβέρνησή του), θα κατέλθει και πάλι στην εκλογική Περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας, ο Γιώργος Πεταλωτής στην Κομοτηνή και ο Σ. Ξυνίδης στην Ξάνθη.
Στη Β’ Αθήνας
Στην πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας, τη Β’ Αθήνας, θα μετακομίσει από το Λασίθι ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος της Κίνησης των «75» Μιχάλης Καρχιμάκης.
Στην ίδια περιφέρεια αναμένονται και άλλες εκπλήξεις, ενώ είναι έντονα τα σενάρια ότι με το κόμμα Παπανδρέου δεν αποκλείεται να κατέβει -αν και εξαιρετικά δύσκολο να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ- ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλ Χρυσοχοΐδης (στη Β’ Αθήνας πάντα).
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Α’ Αθήνας θα είναι υποψήφιος ο νυν ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης και στην Περιφέρεια Αττικής συζητείται η κάθοδος με το κόμμα Παπανδρέου τού επίσης ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Οικονόμου.
Στη Β’ Πειραιά θα κατέλθει ο γιος του Γ. Διαμαντίδη, ενώ ακούγεται ότι στις λίστες θα είναι και ο γιος του Θ. Παραστατίδη.
Ισχυρό θα είναι το «άρωμα γυναικών», αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι προτεινόμενες κυρίες για την κάθοδό τους ξεπερνούν αυτήν τη στιγμή τις 100 πανελλαδικά. Με ιδιαίτερη μυστικότητα επιχειρούν στο στρατηγείο του κ. Παπανδρέου να βολιδοσκοπήσουν στελέχη για την κάθοδό τους στο Επικρατείας.
Οι γνωρίζοντες λένε ότι μετά την ξεκάθαρη στάση που πήρε ο Δημήτρης Ρέππας με δημόσια παρέμβασή του υπέρ του εγχειρήματος του Γιώργου Παπανδρέου, ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή του στο Επικρατείας και στην πρώτη θέση (εκλόγιμη εφόσον το εν δυνάμει κόμμα εισέλθει στη Βουλή).
Ο επόμενος βασικός στόχος είναι η διαμόρφωση του πολιτικού μανιφέστου που θα παρουσιαστεί μαζί με το όνομα και το σύμβολο του κόμματος – την επομένη «ώρα» της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Οι φήμες θέλουν το όνομα του κόμματος να παραπέμπει στις «ρίζες» του ΠΑΣΟΚ, να έχει το στίγμα της «Αλλαγής» και να «μιλά» για το μέλλον και την επιχείρηση ανόρθωσης της χώρας.
Μπορεί να κάνει πίσω ο κ. Παπανδρέου και να αποδεχθεί την κάθοδό του στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, αποδεχόμενος επίσης την πρόταση του κ. Βενιζέλου για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές;
«Ο Παπανδρέου είναι απρόβλεπτος, αλλά είναι προπαντός επίμονος και δεν αλλάζει πορεία όταν έχει λάβει τις αποφάσεις του», λέει χαρακτηριστικά στέλεχος, εκ των βασικών συνομιλητών του Γιώργου Παπανδρέου.