Επίθεση Βενιζέλου σε Παπανδρέου: «Προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα»

 

Επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, με αναφορές σε προσωπικούς σχεδιασμούς και ανιστόρητες εσωστρεφείς συζητήσεις, εξαπολύει η Χαριλάου Τρικούπη, εν όψει της τρίτης ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας και της φημολογούμενης ίδρυσης νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό.9F67E4BE2486457D1AE5C5A6AB61FE7E

Όπως αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση που εκδόθηκε από το ΠΑΣΟΚ, «είναι αδιανόητο να υπονομευτεί η ενότητα από ένα πρόσωπο, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου», και προστίθεται ότι «μια τέτοια ενέργεια θα γινόταν χωρίς εμφανή πολιτικό λόγο, χωρίς ιστορική μνήμη, χωρίς συλλογικό πολιτικό στόχο. Αντιθέτως, θα συνιστούσε προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης».

Αναφορά γίνεται και στην πρόσφατη συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου στη Βουλή, όπου, όπως αναφέρεται, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου «να μη διασπάσει την παράταξη, καθώς η ενότητα είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική του υποχρέωση». Όπως επίσης τονίζεται, ο κ. Βενιζέλος πρότεινε στον κ. Παπανδρέου να μετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή στο ψηφοδέλτιο όποιας άλλης περιφέρειας επιθυμεί. Προστίθεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως μετά τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη διενέργεια συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ενός συνεδρίου που δεν θα είναι συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, αλλά Συνέδριο προσανατολισμού της χώρας και της παράταξης στην εποχή μετά την κρίση και το μνημόνιο.

Αντίθετα, όπως αναφέρεται, το Συνέδριο που πρότεινε ο κ. Παπανδρέου «δεν είναι Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αλλά κάτι τελείως διαφορετικό. Είναι ένα ασαφές συνέδριο του “χώρου”, χωρίς μητρώο μελών, χωρίς καταστατικές προβλέψεις, χωρίς φραγμό ως προς το όνομα και τα σύμβολα».

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζεται ότι «αν η χώρα οδηγηθεί εκβιαστικά σε εκλογές, τότε η μάχη των εκλογών θα είναι μάχη για τη μετεκλογική επιβίωση της χώρας και υπό αυτές τις περιστάσεις ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, καθίσταται ακόμα πιο κρίσιμος».