Γαλλίδα υπουργός ονόμασε το γάτο της Brexit και εξηγεί το λόγο

863649Τι κοινό μπορεί να έχει μία γάτα με το Brexit; Η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, έχοντας προσωπική εμπειρία, έχει την απάντηση έτοιμη. Η ίδια έχει ονομάσει, μάλιστα, έτσι τον γάτο της και μιλάει για αυτό σε συνέντευξή της.

Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Ναταλί Λουαζό, μοιράστηκε με το κοινό μία προσωπική της πληροφορία, μιλώντας στην «Le Journal du Dimanche»: Όπως είπε η ίδια, έχει ονομάσει τον γάτο της «Brexit».

Ο λόγος; Επειδή κάθε πρωί το κατοικίδιο νιαουρίζει δυνατά, προκειμένου να την αφήσει να βγει έξω, αλλά όταν ανοίγει η πόρτα, αρνείται να βγει.

«Με ξυπνάει κάθε πρωί, νιαουρίζοντας μέχρι θανάτου, επειδή θέλει να βγει έξω και όταν ανοίγω την πόρτα, μένει ακίνητος, αναποφάσιστος και έπειτα με κοιτάζει και τον βγάζω έγω έξω», είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ερμηνεύεται ως αιχμή για τις εξελίξεις γύρω από το Brexit και συγκεκριμένα για το ότι παρά την απόφαση για αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τη στήριξη των βουλευτών για μία συμφωνία σχετικά με το Brexit.

Η Ναταλί Λουαζό είναι γνωστό ότι τηρεί σκληρή στάση στις συνομιλίες για το Brexit, δηλώνοντας κατά το παρελθόν ότι η μη συμφωνία είναι καλύτερη από μία κακή συμφωνία.