Ν.Ζηλανδία:Το μανιφέστο του μακελάρη απειλούσε τους Τούρκους της Ευρώπης

2597033Μανιφέστο στο οποίο καταφέρεται εναντίον των Τούρκων που ζουν στην Ευρώπη και απειλεί ηγέτες όπως τη Μέρκελ και τον Ερντογάν είχε δημοσιεύσει ο δράστης του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία.Στο μανιφέστο, ο δράστης στοχοποιούσε πολιτικούς τους οποίους χαρακτήριζε «εχθρούς» των ευρωπαϊκών κρατών, ενώ στο στόχαστρό του έβαζε και τους Τούρκους της Ευρώπης, τονίζοντας ότι «ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη» και την Αγιά Σοφιά.

Σε λογαριασμό του στο Twitter, ο δράστης που αυτοαποκαλείται «Brenton Tarrant» είχε δημοσιεύσει αρκετές φωτογραφίες από όπλα καθώς και σύνδεσμο προς το μανιφέστο του.

Το 74 σελίδων κείμενο αρχίζει με ποίημα του Dylan Thomas και σε αυτό, ο δράστης ξεδιπλώνει τα κίνητρα της επίθεσής του, ενώ παραθέτει κατάλογο «εχθρών υψηλού προφίλ». Η λίστα του περιλαμβάνει τρεις στόχους: την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Χαν.

Στην κορυφή της λίστας τοποθετεί τη Μέρκελ, χαρακτηρίζοντάς τη «μητέρα όλων των αντι-λευκών και αντι-γερμανικών πραγμάτων», ενώ την κατηγορεί για «φυλετική εκκαθάριση» των Ευρωπαίων από την Ευρώπη.

Τον Τούρκο πρόεδρο, τον χαρακτηρίζει «ηγέτη της μεγαλύτερης ισλαμικής ομάδας στην Ευρώπη».

​Απευθυνόμενος «Στους Τούρκους» γράφει τα εξής: «Μπορείτε να ζήσετε εν ειρήνη στα δικά σας εδάφη και είθε κανέναν κακό να μην σας βρει. Στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου».

«Όμως εάν επιχειρήσετε να ζήσετε στα ευρωπαϊκά εδάφη ή οπουδήποτε δυτικά του Βοσπόρου. Θα σας σκοτώσουμε», αναφέρει ο δράστης στο μανιφέστο του.

«Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και μιναρέ στην πόλη. Η Αγιά Σοφιά θα απελευθερωθεί από μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα είναι δικαίως στα χέρια χριστιανών για άλλη μια φορά», προσθέτει.

«Πηγαίνετε στα εδάφη σας, όσο ακόμη έχετε την ευκαιρία», κατέληγε.