Επαναλειτούργησε ο Δημοτικός Κήπος Λάρνακας

 imagew-4.aspxΕπαναλειτούργησε σήμερα ο Δημοτικός Κήπος Λάρνακας μετά την πλήρη ανακαίνιση του.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «από σήμερα Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, ο Δημοτικός Κήπος Λάρνακας επαναλειτουργεί και είναι στη διάθεση του κοινού, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανάπλασης του».

Ο νέος Δημοτικός Κήπος «έχει πλήρως ανακαινιστεί και αποτελεί ένα στολίδι για την Λάρνακα και ένα χώρο διασκέδασης και χαράς ιδιαίτερα για τους μικρούς συνδημότες. Ο κήπος είναι πλήρως εξοπλισμένος με ολοκαίνουργια παιγνίδια τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις αναγκαίες προδιαγραφές για θέματα ασφάλειας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν τον Οκτώβριο του 2017 και η ολική δαπάνη ανήλθε στα €1.060.000. Ο νέος Δημοτικός Κήπος διαθέτει πεζόδρομους, πλατειακούς χώρους, φωταγώγηση, αστικό εξοπλισμό, πρόσβαση για ΑΜΕΑ, καφετέρια και χώρους υγιεινής, ενώ πάνω από 150 δέντρα έχουν φυτευτεί στο χώρο από το Τμήμα Κήπων και Πάρκων του Δήμου Λάρνακας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «σκοπός του έργου αυτού είναι η αισθητική και η περιβαλλοντική αναβάθμιση του Αστικού Κέντρου, για καλύτερη και ποιο ποιοτική ζωή των κατοίκων της πόλης.

Σημειώνεται ότι η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας  δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».