Νάρκη με πυροκροτητή χωρίς εκρηκτική γόμωση βρέθηκε σε αποσκευή εργαζόμενου της πρεσβείας των ΗΠΑ, στο Σιερεμέτεβο

 

2533083Μία νάρκη με πυροκροτητή, αλλά χωρίς εκρηκτική γόμωση εντοπίστηκε σήμερα στην αποσκευή ενός εργαζόμενου της πρεσβείας των ΗΠΑ, στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας (Sheremetyevo International Airport) μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, σήμερα το πρωί ένα αντικείμενο που έμοιαζε με νάρκη εντοπίστηκε στην διάρκεια ηλεκτρονικού ελέγχου της αποσκευής του εργαζόμενου.

Οι πυροτεχνουργοί αργότερα διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για νάρκη με πυροκροτητή, αλλά χωρίς εκρηκτικό γέμισμα, παρά το γεγονός ότι “ίχνη εκρηκτικών υπήρχαν στο εσωτερικό της νάρκης.

Ο εργαζόμενος επέστρεφε στις ΗΠΑ μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του στην Ρωσία, ενώ ισχυρίστηκε πως αγόρασε την άδεια νάρκη “για την προσωπική συλλογή του” σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ο ίδιος εργαζόμενος άργησε για την προγραμματισμένη πτήση του, ενώ αργότερα του παρασχέθηκε βοήθεια για την ανανέωση του εισιτηρίου του και την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη, χωρίς τη νάρκη.

υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας στη Ρωσία που μετέφερε όλμο στις αποσκευές του σε αεροδρόμιο της Μόσχας θα μπορούσε να προσπαθήσει να παρουσιάσει αρνητική εικόνα για τη Ρωσία, δήλωσε ο

Την εκτίμηση ότι ο διπλωματικός υπάλληλος θέλει να δυσφημίσει τη Ρωσία, εξέφρασε ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής ασφαλείας και εναντίον της διαφθοράς, της Ρωσικής Βουλής Ανατόλι Βιμπόρνι,εξέφρασε στο Sputnik.

«Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη τάση που δείχνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν αποκλείω ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με μια συλλογή. Πιθανότατα είχε άλλες προθέσεις: να προβεί σε κάποιες προκλήσεις, να δώσει τη βάση για την απεικόνιση της Ρωσίας πολύ αρνητικά», δήλωσε ο Βιμπόρνι.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι αναμένει από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να εξηγήσει τις ενέργειες ενός από τους υπαλλήλους του αφού βρέθηκε ο όλμος στις αποσκευές του στον διεθνή αερολιμένα Σερεμέτεβο της Μόσχας.

Παράλληλα, το υπουργείο έκανε λόγο για προσχεδιασμένη κίνηση πρόκλησης, αναφερόμενο στο περιστατικό.

«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι αναμένει από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να εξηγήσει τις ενέργειες ενός από τους υπαλλήλους του αφού βρέθηκε ο όλμος στις αποσκευές του στον διεθνή αερολιμένα Σερεμέτεβο της Μόσχας», αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ προσέθεσε ότι ο υπάλληλος της πρεσβείας μπορεί να προσπάθησε να περάσει το όπλο σκόπιμα από το αεροδρόμιο, και υπογράμμισε ότι αναμένει από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξηγήσει για τις ενέργειες του υπαλλήλου τους.