Ο Ερντογάν κατηγορεί το CHP ότι είναι με τους εχθρούς της Τουρκίας τους Ε/κ

memleketinden-cifte-mujde-verdi-13408422Στους «εχθρούς της Τουρκίας» κατέταξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους Ελληνοκύπριους, κατηγορώντας το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ότι «μιλάει σαν τους Έλληνες» και γίνεται «πρωτοσέλιδο στις ελληνικές εφημερίδες».

Ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση  στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) το Σάββατο   επικαλούμενος τη στάση του κόμματος απέναντι στους Ελληνοκύπριους.

Μιλώντας στη γενέτειρά του, Ριζούντα, ο Ερτνογάν εξαπέλυσε βολές κατά του αντιπολιτευόμενου κόμματος, κατηγορώντας ότι όχι μόνο συνασπίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση FETO (του Γκιουλέν) και το PKK, αλλά και με τους Ελληνοκύπριους, όπως μετέδωσαν πολλά τουρκικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και η Μilliyet.

Αναφερθείς στις γεωτρήσεις που θα ξεκινήσει η Τουρκία στη Μεσόγειο, ο Ερντογάν κατηγόρησε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ότι «φοβάται» με αυτές τις ενέργειες.

«Έφεραν το θέμα αυτό στη βουλή μιλώντας σαν τους Έλληνες. Γίνανε πρωτοσέλιδα στις ελληνικές εφημερίδες. Όποιος δεν μπορεί να χωνέψει τις δραστηριότητές μας στη Μεσόγειο, αλείφει βούτυρο στο ψωμί των άλλων», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Τη στιγμή που εμείς υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων, είναι πολύ σημαντικό να αποκαλύψουμε μια τέτοια επίθεση», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Αυτό δείχνει ότι το CHP δεν είναι μόνο μαζί με τη FETO και την αυτονομιστική οργάνωση, αλλά και με τους Ελληνοκύπριους. Την ώρα που εμείς τρέχουμε πίσω από εγχώριες και εθνικές λύσεις, αυτοί  μιλούν την ίδια γλώσσα με τους εχθρούς της Τουρκίας και επιτίθενται με τον ίδιο τρόπο», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.