Πάνε για τρίτη ψηφοφορία στην Ελλάδα

 

Δεν εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε κατά τη δεύτερη ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε στη Βουλή σημερα Τρίτη.me-spasmena-ta-frena-i-bouli-stin-2i-psifoforia.w_l

Τα βλέμματα τώρα είναι στραμμένα στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την επόμενη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, κατά την οποία απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι για την εκλογή Προέδρου.Κατά τη δεύτερη ψηφοφορία η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα συγκέντρωσε 168 ψήφους, ενώ 131 βουλευτές δήλωσαν «παρών». Απούσα ήταν μία βουλευτής, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Σαμαράς: «Στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει “παρών”»

«Παρά τις όποιες διαφορές μας, και παρά την τρομοκρατία και τη λάσπη του δίδυμου Τσίπρα – Καμμένου, και άλλοι βουλευτές ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λίγο μετά το τέλος της δεύτερης ψηφοφορίας.

«Ευελπίστώ ότι στην τρίτη ψηφοφορία θα αποφύγουμε τον εθνικό κίνδυνο, την εθνική περιπέτεια. Στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα υπάρχει “παρών”, θα υπάρχει ονοματεπώνυμο. Ο κάθε βουλευτής θα βρεθει ενώπιος ενωπίω με την αγωνία των Ελλήνων και το συμφέρον της πατρίδας του. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του ως προς τη σταθερότητα, την ομαλότητα και το μέλλον της πατρίδας» είπε ο κ. Σαμαράς.

Τσίπρας: «Με την καινούργια χρονιά, η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα»

«Ούτε η Βουλή ούτε ο λαός πρέπει να δώσουν λευκή επιταγή στον κ. Σαμαρά να συνεχίσει τα μνημόνια και την πολιτική λιτότητας. Με την καινούργια χρονιά, η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα για πραγματική διαπραγμάτευση. Με αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την ψηφοφορία.

Κουβέλης: «Ο τόπος πρέπει να αλλάξει σελίδα»

«Η άρνηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν είναι η άρνησή τους να συμβάλουν στη διατήρηση των υπαρχουσών πολιτικών. Ο τόπος πρέπει να αλλάξει σελίδα» δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Καμμένος: «Δεν θα υπάρξει καμία διαρροή στην τρίτη ψηφοφορία»

«Θέλω να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα σε όλους. Να είναι σίγουρος ο ελληνικός λαός ότι η ελπίδα έρχεται με την απελευθέρωση της χώρας από της πολιτικές που επιβάλλουν ξένοι κατακτητές» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

«Οι ΑΝΕΛ είμαστε όρθιοι και θα παραμείνουμε όρθιοι μέχρι το τέλος» είπε, προσθέτοντας ότι «δεν θα υπάρχει από τους ΑΝΕΛ καμία διαρροή» στην τρίτη ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία

Υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν ο Γιώργος Κασαπίδης, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Κώστας Γιοβανόπουλος, ο οποίος απουσίαζε στην πρώτη ψηφοφορία.

«Ναι» στον Στ. Δήμα ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρήστος Αηδόνης, Μίκα Ιατρίδη και Παναγιώτης Μελάς.

«Ψήφισα Σταύρο Δήμα, διότι είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ ιδιαίτερα, αλλά και διότι οι εκλογές θα φέρουν πίσω την οικονομία», είπε ο Παν. Μελάς, αιτιολογώντας την ψήφο του.

Ψήφο στον Σταύρο Δήμα έδωσαν και οι Ευστάθιος Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, προερχόμενοι από τη Χρυσή Αυγή.

«Εχω τη συνείδησή μου καθαρή« δήλωσε ο Ευστ. Μπούκουρας, αναφερόμενος στην ψήφο του.

«Παρών» ψήφισε η Νίκη Φούντα, που λίγο νωρίτερα ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΔΗΜΑΡ.

«Παρών» για δεύτερη φορά ψήφισαν ο Βύρων Πολύδωρας, ο Πέτρος Τατσόπουλος και ο Μίμης Ανδρουλάκης.