Λαβρόφ: Η Δύση επιχειρεί να «ρουφήξει» τις χώρες των Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ

Την αλαζονική γραμμή της Δύσης για την ένταξη των βαλκανικών χωρών στο ΝΑΤΟ κατήγγειλε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας σε διάσκεψη αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην μόνιμου αντιπροσώπου της Ρωσίας στον ΟΗΕ.

 

Η Δύση ακολουθεί μια συγκεκριμένη γραμμή, επιχειρώντας να «ρουφήξει» τις χώρες των Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.1916560

«Η Δύση ακολουθεί μια αλαζονική γραμμή σε αυτή την περιοχή να «ρουφήξει» τις χώρες των Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ αγνοώντας τόσο τη βούληση των λαών των ενδιαφερομένων χωρών όσο και τα διδάγματα της ιστορίας, όπως το δημοτικό διπλωματικό στοιχείο», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας μίλησε σε διάσκεψη αφιερωμένη στη μνήμη του πρώην μόνιμου αντιπροσώπου της Ρωσίας στον ΟΗΕ, του Βιτάλι Τσούρκιν.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η Ρωσία έχει μια μακρά και επίμονη έκκληση για επιστροφή στις θεμελιώδεις αρχές της διεθνούς ζωής, που αναφέρονται στα έγγραφα του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του ΟΑΣΕ, μεταξύ των οποίων είναι η κυριαρχία της ισότητας των κρατών, η μη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις, η μη απειλή βίας και η επίλυση των διαφορών αποκλειστικά με ειρηνικά μέσα.