Ελ.Θεοχάρους: Συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί στα πελάγη της «Γαλάζιας Πατρίδας»

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να συναντηθεί με τον κατοχικό Unknownτοποτηρητή Μουσταφά Ακιντζί ενώ ο τουρκικός στόλος και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποιούν στην Κύπρο και γύρω από το νησί την μεγαλύτερη αεροναυτική άσκηση που έχει διεξαχθεί στη Μεσόγειο, -με την κωδική ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα»- που στόχο έχει την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας καθώς και τον έλεγχο του φυσικού αερίου».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, και προσθέτει: «Το τουρκικό μήνυμα είναι σαφές: Η λύση θα διαλαμβάνει έλεγχο της Κύπρου και της θάλασσας της. Άλλωστε, αυτό δηλώνει και ο Ακιντζί: Θέλει βέτο στη λήψη των αποφάσεων για το φυσικό αέριο».

«Αλλά, γιατί να μην θέλει τα πάντα, αφού η ηγεσία του κυβερνώντος ΔΗΣΥ δηλώνει πως η λύση πρέπει να εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα του Ερντογάν;» διερωτήθηκε η κυρία Θεοχάρους για να προσθέσει: «Ο ΠτΔ πρέπει να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο και να ενημερώσει πρώτα τις πολιτικές δυνάμεις για όσα σκοπεύει να προτείνει την ερχόμενη Τρίτη στον κατοχικό ηγέτη για την «αποκεντρωμένη-χαλαρή Ομοσπονδία».