Το ΑΚΕΛ για Βενιζέλο Ζαννέτο

Εντονα αντέδρασε σημερα το ΑΚΕΛ  για την καταδίκη του Βενιζέλου Ζαννέτου και μιλά για απαράδεκτες αστυνομικές μεθοδεύσεις και επιμένει στην αθωότητα του .Στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ αναφέρει:

«Έχει εκδοθεί σήμερα η απόφαση στην υπόθεση της Δρομολαξιάς. Όπως είναι γνωστό, στην υπόθεση αυτή, μεταξύ άλλων, κατηγορείτο το πρώην μέλος της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, σύντροφος Βενιζέλος Ζαννέτος.VENIZELOS-ZANNETOS

Το ΑΚΕΛ από την αρχή της υπόθεσης αυτής και τη σύλληψη του Βενιζέλου Ζαννέτου, είχε τοποθετηθεί δημόσια και είχε καταγγείλει τις απαράδεκτες αστυνομικές μεθοδεύσεις, την χρησιμοποίηση πρωτόγνωρων μεθόδων και μαρτυρίας με σκοπό να επιτευχθεί η καταδίκη του Βενιζέλου Ζαννέτου.

Υπενθυμίζουμε ότι η μοναδική κατηγορία για την οποία τελικά καταδικάστηκε ο Βενιζέλος Ζαννέτος ήταν για δήθεν εκβιασμό του Νίκου Λίλλη, τότε Προέδρου της Αλκής, να αποπληρώσει παλιά χρέη του σωματείου και όχι ότι ο Βενιζέλος Ζαννέτος πήρε για τον εαυτό του ή για οποιονδήποτε άλλο έστω και ένα σεντ. Γεγονός το οποίο αποδέχτηκε και το ίδιο το Δικαστήριο.

Το γεγονός της καταδίκης από το αρμόδιο Δικαστήριο του Βενιζέλου Ζαννέτου, δεν αναιρεί την πεποίθηση μας ως προς την αθωότητα του. Η απόφαση του δικαστηρίου, αν και θα εφεσιβληθεί, είναι πλέον δεδομένη, ενώ την ίδια στιγμή μέσα από μια πρώτη ανάγνωση της απόφασης δημιουργείται εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα όσο αφορά την ορθότητα της.

Το ΑΚΕΛ διατηρεί το δικαίωμα του να τοποθετηθεί δημόσια και τεκμηριωμένα πάνω σε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ποινική δίωξη του Βενιζέλου Ζαννέτου. Το ΑΚΕΛ θα τοποθετηθεί τεκμηριωμένα όσον αφορά τις απαράδεκτες αστυνομικές πρακτικές και μεθοδεύσεις στην υπόθεση αυτή, τη μετατροπή του Νίκου Λίλλη από βασικό ύποπτο σε μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας, την απαράδεκτη πρακτική της αστυνομίας και της Γενικής Εισαγγελίας να συναλλάσσεται με πρόσωπα που έχουν παραδεχθεί τη διάπραξη σοβαρότατων ποινικών αδικημάτων όπως την περίπτωση του Νίκου Λίλλη, με σκοπό να επιτύχει την καταδίκη συγκεκριμένων προσώπων.

Το ΑΚΕΛ θα τοποθετηθεί επίσης συγκροτημένα και κατά τρόπο ολοκληρωμένο πάνω σε διάφορα άλλα σοβαρά ζητήματα τα οποία προκύπτουν μέσα από τα γεγονότα της υπόθεσης της Δρομολαξιάς.

Περαιτέρω, το ΑΚΕΛ θα μελετήσει επισταμένα, τόσο την απόφαση του Δικαστηρίου, όσο και τα πρακτικά της υπόθεσης και θα προβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σε όλες τις ενέργειες τις οποίες θα κρίνει αναγκαίες σε νομικό και πολιτικό επίπεδο.**

Ο ΔΗΣΥ

 

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του Κακουργιοδικείου  ο ΔΗΣΥ  εξεδωσε ανακοίνωση στην οποία  αναφλερει μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τη σκανδαλωδώς ζημιογόνο διαχείριση του ταμείου συντάξεων της ΑΤΗΚ, υπενθυμίζει ότι έχουν ξεκινήσει και κινούνται διαδικασίες.

Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, όσο και της παράταξής μας, είναι δεδομένη και διακηρυγμένη. Πρέπει να υπάρξει διερεύνηση όλων των υποθέσεων που καταγγέλλονται στη δικαιοσύνη. Εξιχνίαση πιθανών εγκληματικών πράξεων, πάταξη της διαφθοράς και κάθαρση.

Το οφείλει αυτό η πολιτεία. Το οφείλουμε, ως ανταπόδοση στις τεράστιες προσπάθειες, μέσα από στερήσεις και θυσίες ακόμα, τις οποίες κάνουν οι πολίτες για να ορθοποδήσει η χώρα. Θεωρούμε την απονομή δικαιοσύνης ως αναπόσπαστο τμήμα της διόρθωσης και της εξισορρόπησης που θα φέρουν στον τόπο μας καλύτερες μέρες.

Διαπιστώνουμε με ικανοποίηση ότι το σύστημα δικαιοσύνης, οι εισαγγελικές αρχές, οι ανακριτές και τα δικαστήρια έχουν ξεκινήσει και ανταποκρίνονται θετικά σε αυτό το πολιτικό και κοινωνικό αίτημα. Αυτό δείχνει η εκδίκαση της υπόθεσης του ταμείου συντάξεων της ΑΤΗΚ και αναμένουμε ότι με ανάλογο τρόπο θα κινηθεί η δικαιοσύνη και για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα.

Οικολόγοι 

Ο  Πρόεδρος  του  Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκη σχολιάζοντας την απόφαση του κακουργιοδικείου για  την υπόθεση Δρομολαξιάς, ανέφερε  πως «έπεσαν οι μύθοι της αθωότητας κομματικών στελεχών και της ασυλίας ελέω κομμάτων.

Περιμένουμε, πρόσθεσε  να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης και άλλες υποθέσεις που έχουν σχέση με διαχείριση Τουρκοκυπριακών περιουσιών. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Χάσικος μιλώντας πρόσφατα στη Βουλή παραδέχτηκε την εμπλοκή λειτουργών του κτηματολογίου σε υποθέσεις αγοραπωλησίας γης στα κατεχόμενα».