Σκάνδαλο ΣΑΠΑ:Εμπλέκουν ξανά τον βουλευτή της ΕΔΕΚ Φ.Σαρίκα και Γ.Σιαηλή δημοτικό σύμβουλο ΑΚΕΛ

*Ο Χρ. Δρακόπουλος  από  ύποπτος   έγινε μάρτυρας κατηγορίας  και έκαψε άλλους

Καταιγιστικές εξελίξεις χωρίς να αποκλείονται και άλλες  συλλήψεις , σημειώνονται στο σκάνδαλο του Αποχετευτικού Πάφου   και για την Α’ φάση  και για τη Β’ φάση του έργου που στοίχισε πολλά εκατομμύρια  επιπλέον κόστος. Ο  Ελλαδίτης Χρ. Δρακόπουλος  από ύποπτος  έγινε μάρτυρας κατηγορίας CNA_Md2b7daf498344b27a482a36d0e466204και έδωσε στοιχεία  για τον επικεφαλής της δημοικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργο Σιαηλή  ενώ η κατάθεση Μαληκκίδη ήταν  αυτή που ενέμπλεξε ξανά στην υπόθεση  τον βουλευτή της ΕΔΕΚ  και πρώην δήμαρχο Πάφου Φειδία Σαρίκα.  Στην κατάθεση  του ο Μαληκκίδης κατονόμασε τον πρώην δήμαρχο Φειδία Σαρίκα και πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών της Βουλής,  ως  ένα εκ των ατόμων που πίεζε  για μίζες.

Ο τελευταίος  αντέδρασε  έντονα και απέστειλε σήμερα επιστολή στο  Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη  ζητώντας την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Στην επιστολή του που φέρει σημερινή ημερομηνία και δόθηκε στη δημοσιότητα, ο κ. Σαρίκας αναφέρει πως αντιλαμβάνεται »πως η από μέρους του αποποίηση της βουλευτικής του ασυλίας, δεν είναι αρκετή για να προχωρήσει η Νομική Υπηρεσία το ανακριτικό της έργο.

Για αυτό θα ήθελα να σας παρακαλέσω όπως προχωρήσετε με την σύμφωνη γνώμη μου, με αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της βουλευτικής μου ασυλίας, σημειώνει.siail_607_364_577_324

Αυτό, συνεχίζει στην επιστολή του, ο κ. Σαρίκας «θα μου δώσει τη δυνατότητα το συντομότερο να καταθέσω ενώπιον των ανακριτών, να απαντήσω στα διάφορα ερωτήματα και να υπερασπίσω τον εαυτό μου στα όσα μου καταλογίζει στην κατάθεση του, ο κ. Μαλληκίδης και προβάλλονται με διαφόρους τρόπους στα ΜΜΕ».

Σύμφωνα  με πληροφορίες μας  η Νομική Υπηρεσία  αναμένεται να άρει τη βουλευτική ασυλία Σαρίκα και θα κληθεί σε κατάθεση.

ύποπτοι_για_ΣΑΠΑ

Η καταβόθρα του αποχετευτικού που κάποιοι την θεώρησαν ως πακτωλό χρημάτων.

Στο μεταξύ επανασυνελήφθη ο Γιώργος Σιαηλή, δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ στο Δήμο Πάφου, αναφορικά με το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, και τον οποίο κατονόμασε ο   επιχειρηματίας και Δ/ντης της Envitec, Χρήστος Δρακόπουλος, ο οποίος  μετά την κατάθεσή του επέστρεψε σήμερα  στην   Ελλάδα και θα κληθεί ως μάρτυρας κατηγορίας.
Ο κ. Σιαηλής, είχε συλληφθεί πριν από μερικές ημέρες για την ίδια υπόθεση, οδηγούμενος ενώπιον του δικαστηρίου μαζί με ακόμα δύο εργολάβους.Παραταύτα το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν προέκυπταν επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του και αποφασίσθηκε να αφεθεί ελεύθερος.

Ωστόσο νέα στοιχεία οδήγησαν στη επανασύλληψη του Γιώργου Σιαηλή, κατόπιν της νέας κατάθεσης του Χρήστου Δρακόπουλου ο οποίος παρά το γεγονός ότι φάνηκε μη συνεργάσιμος με τις κυπριακές αρχές αρχικά, εντούτοις προσήλθε αυτοβούλως χθες στην Κύπρο, όπου και συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας, οδηγούμενος για ανάκριση.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Δρακόπουλου, ο Γιώργος Σιαηλής, μετέβη στην Αθήνα σε δύο περιπτώσεις και συνάντησε τον Δρακόπουλο σε ξενοδοχείο και εκεί του έδωσε χρήματα για μίζες για το συμβόλαιο του ΣΑΠΑ.