Με στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα απειλεί ο Τράμπ

Ουάσινγκτον αυξάνει σημαντικά την πίεση στην κυβέρνηση του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Για τον Αμερικανό πρόεδρο, μία στρατιωτική επέμβαση συνιστά μία από τις πιθανές επιλογές του Λευκού Οίκου.2080601

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε μια αμερικανική στρατιωτική παρέμβαση στην τρέχουσα πολιτική κρίση της Βενεζουέλας ως μία πιθανή «επιλογή», σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CBS.

«Λοιπόν, δεν θέλω να το πω αυτό, αλλά σίγουρα είναι κάτι που είναι πάνω στο τραπέζι — είναι μια επιλογή», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ όταν ρωτήθηκε σχετικά με μία πιθανή στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ και τις επιπτώσεις για την εθνική ασφάλεια από την κρίση στην Βενεζουέλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του.

Σημείωσε περαιτέρω ότι η Βενεζουέλα ήταν «ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του κόσμου», όπου η αχαλίνωτη εγκληματικότητα και η εκτεταμένη φτώχεια έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στον τοπικό πληθυσμό.

Παρά την ανησυχία που εξέφρασε η Ουάσινγκτον σχετικά με τις τρέχουσες υποθέσεις της Βενεζουέλας, ο Τραμπ επεσήμανε ότι απέρριψε αίτημα για μία συνάντηση με τον Νικολάς Μαδούρο ύστερα από αίτημα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Η Βενεζουέλα διέρχεται την τελευταία περίοδο από μια βαθειά πολιτική κρίση, η οποία κλιμακώθηκε περαιτέρω μετά τη την αυτοαναγόρευση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο σε προσωρινό πρόεδρο της χώρας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε επανειλημμένα την Ουάσινγκτον για την ενορχήστρωση πραξικοπήματος στη χώρα του, σε προσπάθεια να τον εκδιώξει από την εξουσία. Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο Σπούτνικ, ο ηγέτης της Βενεζουέλας ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε έρθει επίσης σε επαφές με την «κολομβιανή μαφία» με σκοπό την δολοφονία του.