Ονόματα επωνύμων που θα σοκάρουν βρίσκονται στη λίστα Μ. Παναγή με τα σικέ παιγνίδια

Βωμιά και δυσωδία  στο Κυπριακό ποδόσφαιρο

Ονόμα επωνύμων από τον πολιτικό και τον αθλητικό χώρο  βρίσκονται στη λίστα του διεθνούς διαιτητή Μάριου Παναγή ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο  με τα προσυνεννοημένα ποδοσφαιρικά παιγνίδια ,6fbfd85bea11e638ed38900960c0e7e3_Lγι’ αυτό εκφράζονται αμφιβολίες κατα πόσο  θα δουν το φως της δημοσιότητας . Ο Μάριος Παναγή προσήλθε χθες και σήμερα στην Αστυνομία και έδωσε συμπληρωματική κατάθεση, ενώ πιθανόν να χρειαστεί να προσέλθει κι πάλιν αύριο.

Οπως ανέφεραν  αστυνομικές πηγές  στο ΚΥΠΕ η  υπόθεση των καταγγελιών του διαιτητή Μάριου Παναγή εξακολουθεί να διερευνάται και ο φάκελος δεν έχει πάει ακόμα στη Νομική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στην Αστυνομία δίνουν κατάθεση για την υπόθεση «και άλλα άτομα», χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί ποια είναι αυτά.

Ο Μάριος Παναγή στην πολύωρη κατάθεση του τις πρώτες μέρες αποκάλυψε κύκλωμα   εντός της ΚΟΠ και τους μηχανισμούς της που ελέγχει τα πάντα στο ποδόσφαιρο.Κατονόμασε   δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Ομοσπονδίας και έναν παράγοντα του ποδοσφαίρου, που φέρονται να  κινούν τα νήματα στον χώρο.Αναφέρθηκε σε καρτέλ   πέντε περίπου διαιτητών οι οποίοι εκτελούν οδηγίες της ΚΟΠ σε σχέση με παιχνίδια, κάρτες, ακόμη και για φάλτσα σφυρίγματα.

Σύμφωνα με τον Μάριο Παναγή, όλη η βρομιά στο κυπριακό ποδόσφαιρο αφορά τις ομάδες της μεσαίας γραμμής του πρωταθλήματος και κάτω. Κατά τους ισχυρισμούς του, προαποφασιζουν  ποιες ομάδες θα πήγαιναν διαβάθμιση, ποιες θα σώζονταν και μάλιστα όλα αυτά ετίθεντο κάτω από έντονη στοιχηματική δραστηριότητα.

Ο ίδιος ανέφερε στην κατάθεσή του χαρακτηριστική περίπτωση όπου ορίστηκε διαιτητής συγκεκριμένου αγώνα με οδηγίες να ρίξει στη Β’ κατηγορία συγκεκριμένη ομάδα και όταν  Όταν αρνήθηκε, ορίστηκε άλλος διαιτητής και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που του ζητήθηκε, δηλαδή υποβιβάστηκε η συγκεκριμένη ομάδα.

Ο διαιτητής κάνει λόγο ότι το καρτέλ ζητούσε μέχρι και ποιοι παίχτες θα έβλεπαν κίτρινες κάρτες γι’ αυτό και πολλές φορές δίνονταν κάρτες χωρίς λόγο, με τους φιλάθλους να διαμαρτύρονται.

Ο Μάριος Παναγή  προσκόμισε  και ηχογραφημένες συνομιλίες που είχε με παράγοντες της ΚΟΠ  και θα χρειαστεί να τεκμηριώσει με πρόσθετη μαρτυρία. Χθες  στη συμπληρωματική του κατάθεση  φέρεται να αναφέρθηκε και στην  εμπλοκή  γνωστών  πολιτικών προσώπων