Γαλλία: Με δακρυγόνα και συλλήψεις απαντά η κυβέρνηση κατά των Κίτρινων Γιλέκων

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, με τις αρχές να έχουν συλλάβει 15 άτομα. Δακρυγόνα και αντλίες νερού στην πλατεία της Βαστίλης. Διαδηλώσεις σ’ όλη τη Γαλλία.1752752

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποιούν τα μέλη των «Κίτρινων Γιλέκων» στη Γαλλία.

Όπως και τις προηγούμενες εβδομάδες, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, καθώς εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν παραταχθεί στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μάλιστα, μεταδίδουν ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει σε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού, προκειμένου να διαλύσει ομάδα διαδηλωτών, η οποία βρισκόταν στην πλατεία της Βαστίλης, στο Παρίσι.

Σήμερα οι  αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 15 ατόμων.

​Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, όπως για παράδειγμα το Στρασβούργο.

Πρόκειται για την 11η εβδομάδα κινητοποιήσεων, οι οποίες ξεκίνησαν στα τέλη του 2018, με αφορμή την αύξηση στους φόρους των καυσίμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη των διαδηλώσεων, συνολικά έχουν συλληφθεί πάνω από 2.000 άτομα, ενώ τη ζωή τους έχουν χάσει τουλάχιστον 10 άτομα.