Αεροσκάφος με 201 επιβάτες από Λονδίνο προς Θεσσαλονίκη, προσγειώθηκε στη Ρουμανία

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν 201 επιβάτες της πτήσης της Ryanair Λονδίνο – Θεσσαλονίκη, καθώς το αεροσκάφος δεν μπορούσε, λόγω κακοκαιρίας να προσεγγίσει το αεροδρόμιο “Μακεδονία” και προσγειώθηκε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.imagew.aspx

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι επιβάτες, η εταιρεία δεν τους ενημέρωσε για την αλλαγή και αναρωτιούνται για ποιο λόγο το αεροπλάνο δεν προσγειώθηκε σε ελληνικό αεροδρόμιο έτσι ώστε να είναι ευκολότερη και η εξυπηρέτησή τους.

Όπως σημειώνουν, έμειναν για περισσότερες από δέκα ώρες στο αεροδρόμιο της δυτικής Ρουμανίας χωρίς να έχουν ενημέρωση ενώ η ελληνική πρεσβεία στη χώρα δήλωσε αναρμόδια να τους εξυπηρετήσει.

Η συγκεκριμένη πτήση δεν ήταν η μοναδική που δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Ο εκπρόσωπος της Fraport, κ. Παπάζογλου, τόνισε ότι αυτό έγινε εξαιτίας του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο λόγω της χαμηλής νέφωσης. Όσο για την απόφαση να κατευθυνθεί η πτήση στην Τιμισοάρα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για απόφαση της αεροπορικής εταιρείας.

Τελικώς, λύση δόθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Μεταφορών, που μόλις ενημερώθηκε για την κατάσταση προέβη στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να σταλεί αεροπλάνο άλλης αεροπορικής εταιρείας (Aegean) για να παραλάβει τους επιβάτες.

Εν τω μεταξύ, η έντονη κακοκαιρία που πλήττει τη βόρεια Ελλάδα προκάλεσε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Συνολικά επηρεάστηκαν έντεκα πτήσεις από Λάρνακα, Αθήνα, Ηράκλειο, Άμστερνταμ και από Λονδίνο.

Οι επιβάτες καλούνται πριν την αναχώρηση τους για το αεροδρόμιο να επισκέπτονται την ιστοσελίδα skg-airport.gr, για να ενημερώνονται για τα ακριβή δρομολόγια των πτήσεων.