Τραμπ: Διορία τεσσάρων μηνών για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία

Η εφημερίδα New York Times επικαλούμενη δύο αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, αναφέρει ότι ο Τραμπ θα δώσει στο Πεντάγωνο διορία τεσσάρων μηνών για να ολοκληρωθεί η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.1770686

Οι αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στη συνάντηση του Τραμπ με τον επικεφαλής της Συνδυασμένη Διακλαδική Δύναμη Κρούσης κατά του Ισλαμικού Κράτους, στρατηγό Πολ ΛαΚαμέρα, κατά την οποία ο Τραμπ είπε ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για μια γρήγορη αποχώρηση των στρατευμάτων.

Τα λόγια του προέδρου μιλούν από μόνα τους, περιορίστηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σον Ρόμπερτσον σύμφωνα με τους New York Times.

Μόλις χθες ο Τραμπ σε Tweet του έγραψε ότι η απόφασή του για απόσυρση των Αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία ήταν σωστή και πως ο στρατός των ΗΠΑ επιστρέφει στην πατρίδα έχοντας νικήσει το Ισλαμικό Κράτος.

«Εάν οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τον Τραμπ έκανε ότι έκανα εγώ στη Συρία, που ήταν ένα χάλι γεμάτο ISIS όταν έγινα πρόεδρος, θα γινόταν εθνικός ήρωας», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε στις 19 Δεκεμβρίου ότι θα αποσυρθούν τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Συρία μέσα σε διάστημα 60 έως100 ημερών.

Ο πρόεδρος Τραμπ δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι ο στόχος των αμερικανικών δυνάμεων για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στην αραβική χώρα έχει επιτευχθεί και τώρα μπορούν να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

Η απόφαση συγκέντρωσε σφοδρές επικρίσεις από Αμερικανούς αξιωματούχους και οδήγησε στην παραίτηση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, Τζιμ Μάτις, ο οποίος και δήλωσε ότι οι δικές του απόψεις δεν ευθυγραμμίζονται πλέον με εκείνες του Τραμπ αλλά και του και του Μπρετ Μακ Γκερκ, ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στον διεθνή συνασπισμό κατά του ISIS.