Για εξελίξεις στο σκάνδαλο ΣΑΠΑ μιλά ο Γ.Εισαγγελέας

Δεν θα ζητηθεί η άρση της ασυλίας των βουλετών Σαρίκα και Φακοντή

Εξελίξεις και στοιχεία αναφορικά με το σκάνδαλο του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου (ΣΑΠΑ) αναμένονται μέχρι την Κυριακή, ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.CNA_Mfc4dd6224284428ab70adc540a5d1168-1

Σε δηλώσεις του σ ο κ. Κληρίδης ανέφερε συγκεκριμένα ότι “αναμένονται κάποιες πιθανές εξελίξεις και περαιτέρω στοιχεία από τα οποία θα κριθεί το κατά πόσο θα ζητηθεί ή όχι η ανανέωση της κράτησης των τεσσάρων υπόπτων για την υπόθεση ΣΑΠΑ, ή κατά πόσο θα καταχωρηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο, χωρίς να ζητηθεί η περαιτέρω κράτηση τους”.

Διευκρίνισε ότι η Νομική Υπηρεσία θα έχει αυτά τα στοιχεία ενώπιον της το αργότερο μέχρι την Κυριακή, ημέρα που εκπνέει το διάταγμα κράτησης των τεσσάρων υπόπτων.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο επίκεινται και άλλες συλλήψεις σε σχέση με την υπόθεση, ο κ. Κληρίδης είπε ότι “θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία κατά πόσο θα προκύψουν νέες συλλήψεις”.

Σε ερώτηση για το θέμα της άρσης ασυλίας των δύο βουλευτών, τους οποίους ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ενέπλεξε στην υπόθεση, ο κ. Κληρίδης είπε ότι με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν θα ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Ο κ. Κληρίδης είπε ότι οι πτυχές της υπόθεσης απασχόλησαν σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Νομική Υπηρεσία με τη συμμετοχή του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, λειτουργών του ποινικού τομέα της Νομικής Υπηρεσίας και των ανακριτών της υπόθεσης.