Αντιδράσεις στο ΔΗΣΥ για το διορισμό του Υφυπουργού Τουρισμού

Εντονες αντιδράσεις με φυγόκεντρες τάσεις προκάλεσε στου κόλπους του ΔΗΣΥ ο διορισμός χθες του Σάββα Περδίου στη θέση του πρώτου υφυπουργού Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
Η πρώτη έντονη αντίδραση ήλθε με την παραίτηση του δημάρχου Παραλιμνίου Θεοδωρου Πυρίλλη με την επιστολή του προς την ηγεσία του ΔΗΣΥ ότι παραιτείται από μέλος του κόμματος.Unknown

Χθες το απόγευμα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τον διορισμό του νέου υυπουργού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Σάββας Πέρδιος, διαθέτει επαγγελματική πείρα σε μεγάλους διεθνείς οργανισμούς της τουριστικής βιομηχανίας και με πανεπιστημιακές σπουδές στη Χρηματοοικονομική και Λογιστική (Πανεπιστήμιο του Warwick) καθώς και στη Διαχείριση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων αναλαμβάνει μαζί με τη σύσταση του Υφυπουργείου Τουρισμού, από την αρχή του επόμενου χρόνου, την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού με εφαρμογή των απαραίτητων οριζόντιων πολιτικών, τον σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και τη γενικότερη πολιτική εποπτεία του τουριστικού τομέα.

Ο 37χρονος Περδίος διατηρεί σήμερα τη θέση του Chief Operating Officer στη Louis Hotels και είναι γιος του Ιάσωνα Περδίου, CEO της εταιρείας αλλά και ιδιοκτήτη ξενοδοχειακών μονάδων.

Η πράξη διορισμού και η σχετική επίσημη τελετή θα λάβουν χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο την ερχόμενη Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου, 2019.

Ανακοίνωση ΔΗΣΥ 
Για το διορισμό του πρώτου υφυπουργού Τουρισμού ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου με γραπτή δήλωση του αναφέρει:

«Ο Τουρισμός είναι νευραλγικός τομέας της οικονομίας του τόπου. Το 2019 σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής με τη λειτουργία του Υφυπουργείου Τουρισμού. Είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και για τον Δημοκρατικό Συναγερμό η περαιτέρω εδραίωση του τουριστικού τομέα στην οικονομία και στην παραγωγική διαδικασία του τόπου. Είμαστε βέβαιοι πως με τη λειτουργία του Υφυπουργείου Τουρισμού οι δυνατότητες και τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη μεγαλύτερα.
Θέλουμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Σάββα Περδίου, που ανακοινώθηκε χθες και αναλαμβάνει καθήκοντα στις 2 Ιανουαρίου.