Γαλλία:Πορεία και σήμερα των Κίτρινων Γιλέκων στις Βερσαλλίες

Στους δρόμους θα βγουν, για ακόμη μια φορά σήμερα , τα «κίτρινα γιλέκα», 1584247σχεδιάζοντας αυτήν τη φορά πορεία στις Βερσαλλίες. Οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται σε ετοιμοτητα ενώ αναμένεται να πάρουν μερος πάνω από   1.400 άνθρωποι .

Το ανάκτορο και οι κήποι των Βερσαλλιών αναμένεται να κλείσουν σήμερα , καθώς οι αστυνομικές Αρχές αναμένουν εκατοντάδες διαδηλωτές στους δρόμους. Εντούτοις, η διαδήλωση αναμένεται να περιοριστεί στην κεντρική λεωφόρο της πόλης, μακριά από το ανάκτορο και τις εμπορικές περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 1.400 άνθρωποι έχουν δηλώσεις ότι θα συμμετάσχουν στην πορεία.

Οι μαζικές κινητοποιήσες  των «κίτρινων γιλέκων» που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στα μέσα του Νοεμβρίου, έχουν φέρει ενώπιον σημαντικών προκλήσεων τη γαλλική κυβέρνηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να έχει ήδη προαναγγείλει σειρά μέτρων για την εκτόνωση της έντασης. Τα επεισόδια  που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες βδομάδες  έχουν στερήσει τη ζωή σε εννέα ανθρώπους και έχουν κοστίσει εκατομμύρια εσόδων σε εμπορικά καταστήματα, τα οποία έμειναν κλειστά σε μια εορταστική μάλιστα περίοδο.