Τρεις συλλήψεις για την απόπειρα φόνου εναντιον Νίκου Ροδοθέου

Στην επανασύλληψη των τριών υπόπτων προχώρησε τα ξημερώματα η Αστυνομία σε σχέση με την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου.Unknown

Πρόκειται για  δύο Ε/κ 28 και 34 ετών και ένα Σύρο 32 ετών, που είχαν φορέσει χειροπέδες χθες το απόγευμα αφού η Αστυνομία εντόπισε στην κατοχή τους ένα άσπρο μηχανάκι που ομοίαζε με αυτό που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες κατά την απόπειρα φόνου του Νίκου Ροδοθέου το βράδυ της Δευτέρας.

Μετά και την εξέλιξη αυτή δεν είναι μόνο αντιμέτωποι με το αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας αλλά και με το αδίκημα της απόπειρας φόνου.

Οι τρεις ύποπτοι  οδηγούνται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης για διευκόλυνση των ερευνών.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους, δεν ήταν σε θέση να δώσουν ικανοποιητικές εξηγήσεις για το άσπρο μηχανάκι.

Πως έγινε το «χτύπημα»…

Πέντε φορές έρριξαν οι  δράστες εναντίον του Νίκου Ροδοθέου, ενώ αυτός βρισκόταν στο αυτοκίνητο του, μια Porsche Cayenne. Οι πυροβολισμοί που ρίφθηκαν από μοτοσικλέτα, έπληξαν το όχημα του στο πίσω μέρος. Είχε συνοδεία ένα ακόμα αυτοκίνητο.

Ο Νίκος Ροδοθέου από την απόπειρα σε βάρος του δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά και σε κατάθεση που έδωσε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας αμέσως μετά είπε ότι δεν υποψιάζεται κανέναν και ότι η φύση των εργασιών του δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με «δουλειές της νύχτας και του υποκόσμου».  Τα δύο πρόσωπα που επέβαιναν της μικρού κυβισμού μοτοσικλέτας έφεραν κράνη και μετά τη ρίψη πυροβολισμών εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι. Από τη σκηνή παραλήφθηκαν 3 κάλυκες.

Ο Ροδοθέου φέρεται να δήλωσε στην κατάθεση του πως δεν υποψιάζεται κανέναν και προφανώς να ήθελαν να τον σκοτώσουν για υποθέσεις του αδελφού του Αντρου ο οποίος δολοφονήθηκε πριν 19 μήνες σε εξοχικό στο χωριό Γεράσα Οι 5 σφαίρες από πιστόλι που έπληξαν το όχημα του δείχνουν ότι σκοπός τους ήταν να πετύχουν τον Ροδοθέου και να τον «βγάλουν από τη μέση». Τα δύο πρόσωπα που επέβαιναν της μικρού κυβισμού μοτοσικλέτας έφεραν κράνη και μετά τη ρίψη πυροβολισμών εξαφανίστηκαν στο σκοτάδι. Τρεις κάλυκες εντοπίστηκαν στη σκηνή από την Αστυνομία, η ηγεσία της οποίας παρακάθισε σε σύσκεψη μετά την εγκληματική ενέργεια.

Ο Νίκος Ροδοθέου κυκλοφορεί με κανονικό αυτοκίνητο και όχι αλεξίσφαιρο και  χωρίς φρουρά ασφαλείας.

Ο 57χρονος επιχειρηματίας διατηρεί ταβέρνα στη Λευκωσία.

Η Αστυνομία ψάχνει την άκρη του νήματος της απόπειρας κατά του Νίκου Ροδοθέου και στο παρελθόν του δολοφονηθέντος αδελφού του Άντρου και διερευνά το ενδεχόμενο διασύνδεσης των δύο υποθέσεων.

Ανεξιχνίαστος ακόμα ο φόνος του αδελφού του Άντρου

Η υπόθεση της δολοφονίας του  61χρονου αδελφού του, images-1Αντρου Ροδοθέου βρίσκεται ακόμα στα συρτάρια της Αστυνομίας με τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες.Υπενθυμίζεται πως στις 12 Απριλίου του 2017 στήθηκε ενέδρα θανάτου    σε βάρος του αδελφού του Άντρου, σε εξοχικοή κατοικία φιλικού του προσώπου στο χωριό Γεράσα της επαρχίας Λεμεσού. Τον Ροδοθέου που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σπίτι με φίλους του, χώριζε από τον εκτελεστή του ένας ποταμός. Με το που είδε τον Ροδοθέου να περνάει από την τζαμαρία, πυροβόλησε κι εξαφανίστηκε στο σκοτάδι.