Η Ρωσία θα αναπτύξει πυραύλους S-400 στην Κριμαία

Ο Ποροσένκο εκμεταλλεύεται την προβοκάτσια της Ουκρανίας για να αυξήσει την δημοτικότητα του η οποία βρίσκεται κάτω του 8%.

 

Η Ρωσία θα αναπτύξει σύντομα νέες συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 στην χερσόνησο της Κριμαίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.s400

 Η είδηση για την ανάπτυξη των S-400 έρχεται την ώρα που η Ουκρανία επέβαλε στρατιωτικό νόμο για 30 ημέρες σε τμήματα της χώρας, μετά την σύλληψη την Κυριακή από τη Ρωσία τριών πλοίων του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού ανοιχτά της προσαρτημένης από τη Ρωσία Κριμαίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι οι νέες συστοιχίες θα είναι επιχειρησιακές ως το τέλος του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ανέφερε ότι τα ουκρανικά πολεμικά πλοία αγνόησαν προειδοποιητικές βολές, εξωθώντας τα ρωσικά πλοία να άνοιξουν πυρ με πραγματικά πυρά, μετά αφότου εισήλθαν παράνομα σε ρωσικά χωρικά ύδατα. Τα ουκρανικά πλοία ήταν εκείνα που πρώτα στόχευσαν τα όπλα τους ενάντια σε ρωσικά πλοία στον Πορθμό Κερτς κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας, ανέφερε η ανακοίνωση της FSB.

Προεκλογικό και πολεμικό κλίμα στην Ουκρανία

Την ίδια ώρα η Ουκρανία βρίσκεται σε έντονο προεκλογικό αγώνα εν μέσω πολεμικού κλίματος. Ο Πρόεδρος της Χώρας Π.Ποροσένκο είναι προφανές  πως εκμεταλλεύεται την προβοκάτσια που προκάλεσαν οι στρατιωτικές αρχες της χώρας του προφανώς κατόπιν δικών του εντολών  στην Αζοφική Θάλασσα παραβιάζοντας τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, προκειμένου να βγει από τον πυθμένα που τον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές τον Μάρτη του 2019.Ολες σχεδον οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Ποροσένκο με λιγότερο του 8% έναντι άλλων ανθυποψηφίων του που προηγούνται.