Συνελήφθη 16χρονος για εκβιασμό 64χρονου έναντι χρημάτων

Ένας 16χρόνος τελεί υπό κράτηση στην Αστυνομία Λεμεσού σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση εκβιασμού εναντίον 64χρόνου και για οδήγηση χωρίς άδεια και χωρίς ασφάλεια.ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Σύμφωνα  με την  Αστυνομία, ο 16χρονος συνελήφθη αφού απείλησε 64χρονο από τη Λευκωσία να του παραδώσει φάκελο με €1.500 ή θα έβαζε φωτιά στην εξοχική του κατοικία που διατηρεί σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού.

Την υπόθεση κατήγγειλε στην Αστυνομία ο ίδιος ο 64χρονος, ο οποίος βρήκε το απειλητικό σημείωμα κάτω από την πόρτα της εξοχικής του κατοικίας. Στο σημείωμα, ο 16χρονος ζητούσε από τον 64χρονο όπως προσέλθει σε συγκεκριμένο χώρο σε συγκεκριμένη ώρα και να τοποθετήσει σε ένα κάλαθο απορριμμάτων του χωριού ένα φάκελο με €1.500, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έβαζε φωτιά στο σπίτι του.

Άνδρες της Αστυνομίας έθεσαν υπό παρακολούθηση το σημείο της παράδοσης και είδαν τον 16χρονο να φτάνει στην περιοχή με το μοτοποδήλατό του για παραλάβει το φάκελο και τον συνέλαβαν.

Μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 16χρονος είχε εναντίον του σειρά αδικημάτων, όπως οδήγηση χωρίς ασφάλεια και χωρίς άδεια, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα και να τεθεί υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 16χρονος παράδεχθηκε το αδίκημα και δήλωσε μετανιωμένος αλλά όπως όλα δείχνουν θα δικαστεί  γιατί το παράπτωμα είναι σοβαρό.