Σήμερα στο Ανώτατο η έφεση Νομικής Υπηρεσίας για Γ. Σιαηλή και Α.Χειμαρίδη

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει σήμερα την έφεση που καταχώρησε η Νομική Υπηρεσία για την απόρριψη από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου του αιτήματος της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος κράτησης του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργου Σιαηλή,CNA_M0c2a4084452844808a5db84ec62c754a του Εκτελεστικού Διευθυντή της Εταιρείας MEDCON Ανδρέα Χειμαρίδη και του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας NEMESIS Κυριάκου Χρυσοχόου, που είχαν συλληφθεί μετά την κατάθεση Σάββα Βέργα και το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.

Οι εκπρόσωποι των δύο κατασκευαστικών εταιρειών συνεργάζονται πλέον με τις διωκτικές Αρχές και έχουν παραδεχτεί ότι έδωσαν χρήματα – σύμφωνα με τις καταθέσεις τους στην Αστυνομία – είτε για χρηματισμό του τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα και του Γενικού Διευθυντή του ΣΑΠΑ Ευτύχη Μαλληκίδη είτε για τη χορηγία φιλανθρωπικών οργανώσεων που τους ζητούσε κατά καιρούς ο τέως Δήμαρχος Πάφου.Σε όλες τις περιπτώσεις οι εταιρείες είχαν ανάλογα ανταλλάγματα και οφέλη όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο με υπερπληρωμές που γίνονταν με τα ταμεία του οργανισμού.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο στην κατάθεση του και ο κ. Βέργας μίλησε για ομάδα στην οποία συμμετείχαν ο Ευτύχιος Μαλληκίδης, Δημοτικοί σύμβουλοι και εργολάβοι του έργου, οι οποίοι χρέωναν με έξτρα εργασίες το ΣΑΠΑ με σκοπό να έχουν περισσότερο οικονομικό κέρδος.

Το ανακριτικό έργο του κλιμακίου του ΤΑΕ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Ο Ευτύχιος Μαλληκίδης εξακολουθεί να μην συνεργάζεται με τους ανακριτές ενώ ο πρώην Δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Γιώργος Μιχαηλίδης αρνείται κάθε ανάμειξη με την υπόθεση.