Π.Καμμένος: Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές είναι οι Ελληνες

 

Απάντηση στις χτεσινές δηλώσεις Ερντογάν περί πειρατών της Μεσογείου έδωσε ο Έλληνας υπ. Άμυνας, Π.Καμμένος  δηλώνοντας ότι «οι μόνοι που δεν είναι πειρατές είναι οι Έλληνες».565229

Την Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος,είχε δηλώσει ότι «δε θα δεχτούμε προσπάθειες αρπαγής των φυσικών πόρων της ανατολικής Μεσογείου μέσω της εξαίρεσης της Τουρκίας  και της τουρκοκυπριακής πλευράς», προσθέτοντας ότι «δε θα αφήσουμε πειρατές να περιπλανώνται ελεύθεροι».

«Οι μόνοι που δεν είναι πειρατές σε βάθος αιώνων είναι οι Έλληνες. Η Ελλάδα στηρίζεται πάντα στο διεθνές δίκαιο, στις αποφάσεις και οι πειρατές κρίνονται από τα συμβούλια ασφαλείας του ΟΗΕ όταν κατέχουν περιοχές που εισβάλουν παράνομα», τόνισε σήμερα ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο και προστατεύει την εθνική της κυριαρχία. Ζητά τη συνύπαρξη όλων κάτω από διεθνείς κανόνες. Δεν προκαλεί κανέναν, αλλά και παράλληλα δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό στα δικαιώματα που τις δίνουν το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε επίσης ότι τα σύνορα τα Ελλάδας είναι και σύνορα της Ε.Ε. «Όταν λοιπόν παραβιάζονται τα θαλάσσια, χερσαία ή εναέρια σύνορα της Ελλάδας, παραβιάζονται και αυτά της ΕΕ», τόνισε.

«Δε θέλω να πω κάτι παραπάνω. Απλώς θα συστήσω προς όλες τις πλευρές να κοιτάξουν την ευημερία των λαών και αυτή θα έρθει όταν θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όλοι σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο τον πλούτο που έχει η κάθε χώρα, τον υποθαλάσσιο, και ιδιαίτερα σε μια εποχή που η νοτιοανατολική Μεσόγειος γίνεται ενεργειακό κέντρο», κατέληξε ο υπουργός Άμυνας.