Η Συμμαχία Πολιτών για Κυπριακό, διάνοιξη οδοφραγμάτων, ΔΔΟ και ΜΟΕ 

      Η Συμμαχία Πολιτών σχετικά με την χθεσιινή συνάντηση του ΠτΔ κ. Αναστασιάδη με τον κ. Ακιντζί κατα την οποία αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων: η διάνοιξη των οδοφραγμάτων Απλικίου, Λέυκας, Δερύνειας, αναφέρει  ότι «επαναβεβαιώθηκε η προσήλωση σε λύση Δ.Δ.Ο καθώς επίσης και η σκέψη για διασύνδεση της κινητής τηλεφωνίας.»

Ως εκ τούτου , σημειώνει η  Συμμαχία Πολιτών ς εγείρονται κάποια σοβαρά ερωτήματα και προβληματισμοί:

  1. Θα μετακινηθεί ή όχι το φυλάκιο του τουρκικού στρατού όπως προέβλεπε η συμφωνία; Αν όχι τότε είναι άλλη μια υπαναχώρηση της ελληνοκυπριακής πλευράς και άλλη μια επιβολή των όρων της Τουρκίας
  2. Με την διασύνδεση της κινητής τηλεφωνίας πως αποφεύγετε η αναγνώριση των κατεχομένων ως «ξεχωριστής» οντότητας;
  3. Πως αντιλαμβάνεται ο κ. Αναστασιάδης την αποκέντρωση εξουσιών στα πλαίσια της Δ.Δ.Ο με βάση τα όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί για την εσωτερική διοίκηση;

Ως Συμμαχία Πολιτών έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το ζήτημα των οδοφραγμάτων  πρέπει να επαναξιολογηθεί και πως τα  όποια ΜΟΕ θα πρέπει να μην είναι ετεροβαρή και εξυπηρετούν τους σκοπούς της Τουρκίας.

Όσον αφορά την διασύνδεση της κινητής τηλεφωνίας η Συμμαχία Πολιτών ανησυχεί στο ενδεχόμενο η πράξη αυτή οδηγήσει σε αναβάθμιση και αναγνώριση από πλευράς μας των κατεχομένων.»