«Εσβησε» ο ηθοποιός Τόνυ Αντονυ

Φτωχότερο είναι το ελληνικό θέατρο από χθες, ύστερα από το θάνατο  του Τόνυ Αντονυ.assets_LARGE_t_420_54437583_type12713

Ο 66χρονος ηθοποιός, που διακρίθηκε στην επιθεώρηση και την κωμωδία υπέκυψε, στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του έγινε  σήμερα το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Φανερωμένης στο Αιγάλεω. Η σορός του στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο εξωτερικό όπου και θα αποτεφρωθεί, έπειτα από επιθυμία του. Αντί στεφάνων οι συγγενείς του ζήτησαν τα χρήματα να δοθούν στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Ο Αντώνης Κόνιαρης, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Τόνυ Αντονυ, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιανουαρίου του 1948. Ηθοποιός αυτοδίδακτος, άρχισε τη σταδιοδρομία του ως κωμικός πίστας στα «Παλιά Δειλινά». Αργότερα έπαιξε και σε παραστάσεις καφεθεάτρου στις μπουάτ «Διαγώνιος» και «Ζυγός», σε συνεργασία με τον Χάρρυ Κλυνν. Στο πλευρό του τελευταίου πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο, στην επιθεώρηση «Πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές» (1985). Στο θέατρο συνεγάστηκε επίσης με τους Κ. Βουτσά, Στ. Ψάλτη, Μ. Χρονοπούλου, Γ. Κωνσταντίνου, Ελ. Πανοπούλου, Σ. Μουστάκα, Β. Τσιβιλίκα, Ν. Ρίζο, Π. Κοντογιαννίδη και πολλούς άλλους.
Εμφανίσθηκε σε θεατρικά έργα, σε επιθεωρήσεις (κυρίως) και κωμωδίες, τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, μεταξύ των οποίων και πολλές βιντεοταινίες των 80’s. Συμμετείχε στην ταινία του Πάνου Αγγελόπουλου «Εις μνήμην Χάρρυ Κλυνν» (1984). Σημαντικός ήταν ο ρόλος του στη θεατρική παράσταση «Σεσουάρ για Δολοφόνους», τον οποίο ερμήνευσε για μία επταετία. Ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός έγινε πριν από χρόνια, όταν συμπρωταγωνιστούσε με τον Γιώργο Κωνσταντίνου στη σειρά «Τα επτά κακά της μοίρας μου».