ΕΤΥΚ: Στερείται σοβαρότητας η συμφωνία για το μεταβιβαζόμενο προσωπικό από τη ΣΚΤ στην Ελληνική

 

Η όλη συμφωνία για το μεταβιβαζόμενο προσωπικό από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) στην Ελληνική Τράπεζα «και μάλιστα με κατάργηση επιδόματος (ταμία) στερείται ’σοβαρότητας’ και έγινε για το θεαθήναι», αναφέρει η ΕΤΥΚ.imagew-6.aspx

Με σημερινή της εγκύκλιο προς το προσωπικό της Ελληνικής, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι «αυτά που κατοχυρώθηκαν ήταν ήδη κερδισμένα μέσα από σκληρούς αγώνες της ΕΤΥΚ και ισχύουν για όλο το προσωπικό της Ελληνικής είτε μεταφερόμενο είτε υφιστάμενο» και προσθέτει ότι «τα νεοφανή γεγονότα και εξελίξεις στόχο έχουν την αποδυνάμωση της συνδικαλιστικής έκφρασης στο χώρο των Τραπεζών».

Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, το ίδιο έγινε και όταν η ίδια η Ελληνική αγόρασε την BARCLAYS BANK, όλα αυτόματα τα δικαιώματα μεταφέρθησαν σ’όλο το προσωπικό.

«Τώρα κάποιοι έτρεξαν να προσυπογράψουν κάτι ανύπαρκτο απλώς ανοίγοντας την πόρτα στην εργοδοσία στα ΟΣΑ δεν αναφέρονται στην ‘’συμφωνία’ και παραμένουν υποβαθμισμένα (π.χ κλίμακες, Ταμεία Προνοίας κ.τ.λ)», προσθέτει.

Επίσης, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι υπέδειξε στην Τράπεζα ότι αναγκαστικά όλοι οι υπάλληλοι πρέπει να ενταχθούν στις μισθολογικές κλίμακες της, διακήρυττε ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει διότι τη δεσμεύει ο νόμος.

Η Οργάνωση αναφέρει ότι «δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με θεατρινισμούς που στην ουσία ανοίγουν την πόρτα στην κομματικοποίηση και τον Εργοδοτικό Συνδικαλισμό», όπως αναφέρει, «απεναντίας θα συνεχίσει τον αγώνα της με τις γνωστές αξίες και αρχές που μέσα από τις οποίες κατάφερε να ανεβάσει την τραπεζο-υπαλληλική οικογένεια σε επίπεδα που όλοι ζηλεύουν και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να πηγαίνουν πίσω της με ασφάλεια και σιγουριά και να αντιγράφουν τις συμφωνίες (όπως τώρα) προσπαθώντας να καρπωθούν οφέλη για δήθεν επιτυχίες».

Επιπλέον, αναφέρει συνοπτικά ότι ζήτησε μεταξύ άλλων από την Tράπεζα με την επιστολή ημερομηνίας 2/7/18 την επαναφορά των μισθών (αποκοπές) για όλο το προσωπικό (νέο και παλιό), την εφαρμογή των μισθολογικών κλιμάκων για όλο το προσωπικό ως υφιστάμενη υποχρέωση της τράπεζας και ένταξη του μεταφερόμενου προσωπικού στις κλίμακες της ΕΤΥΚ και την καταβολή του Ταμείου Προνοίας στο 9% για όλο το προσωπικό.

Επίσης, η ΕΤΥΚ δηλώνει ότι το μεταφερόμενο προσωπικό το εκπροσωπεί η ίδια και κανένας, όπως αναφέρει, δεν έχει το δικαίωμα να μιλά εκ μέρους του.

«Φυσικά σε κανένα στάδιο δεν θα αναγνωρίσουμε σε συντεχνία με 4 (τέσσερα) άτομα ‘μέλη’ να εκφράζει και να εκπροσωπεί το προσωπικό. Από μόνη της αυτή η ενέργεια της ΠΑΣΥΔΥ αποκαλύπτει τους στόχους αλλά και τα κίνητρα της», προσθέτει.

Τέλος, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι ο κομματισμός και κατ’ επέκταση η αναξιοκρατία οδήγησαν τον Συνεργατισμό στην κατάρρευση και αυτά τα στοιχεία δεν έχουν θέση σε μία υγιή Τράπεζα.