Φωτιά σε πλοίο με 335 επιβάτες στη Βαλτική θάλασσα

Ενα πλοίο με λιθουανική σημαία βρίσκεται σε κίνδυνο στη  Βαλτική Θάλασσα ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο. Στο σημείο έσπευσαν διασωστικές δυνάμεις από τη Ρωσία και τη Λιθουανία.

Πυρκαγιά ξέσπασε  στη μηχανή ενός λιθουανικού επιβατηγού πλοίου που έπλεε στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Θαλάσσιων και Ποτάμιων Μεταφορών που μίλησε στο Sputnik.1048798

«Ξεκαθαρίζω ότι δεν έγινε έκρηξη. Στον τομέα της μηχανής υπήρξε δόνηση και προκλήθηκε καπνός», διευκρίνισε ο Βάιντας Κλούμπις, διευθυντής επικοινωνιών της ναυτιλιακής εταιρείας DFDS.

Στο πλοίο επέβαιναν 335 άτομα, μεταξύ των οποίων και 37 μέλη του πληρώματος» τόνισε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

​Ένα λιθουανικό πλοίο, καθώς και ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας που βρίσκονταν σε υπηρεσία, έχουν αποσταλεί στο σημείο όπου βρίσκεται το φέρι Regina Seaways. Συνολικά οκτώ ρωσικά και λιθουανικά πλοία μεταβαίνουν στο σημείο προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης το φέρι είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Κίελ της Γερμανίας και είχε προορισμό το λιμάνι Κλαϊπέντα της Λιθουανίας.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργού της Λιθουανίας τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το περιστατικό και συνομίλησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι πληροφορίες θα δοθούν στη δημοσιότητα και ότι όλες οι απαραίτητες δυνάμεις από όλες τις κρατικές υπηρεσίες θα χρησιμοποιηθούν στην επιχείρηση διάσωσης».

Πηγή :Sputnik gr.