Ρωσικό ΥΠΕΞ:Επικίνδυνες οι αναφορές ΗΠΑ για τις ρωσικές πυρηνικές κεφαλές

Η Ρωσία εκτιμά ότι η δήλωση της μόνιμης αντιπροσώπου τωννΗΠΑ στο ΝΑΤΟ , Κέι Μπέιλι Χάντισον, για τις ρωσικές πυρηνικές κεφαλές , είναι «επικίνδυνη», τόνισε  το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σύμφωνα με το TASS.772333

«Φαίνεται ότι οι άνθρωποι που κάνουν τέτοιες δηλώσεις δεν συνειδητοποιούν τα επίπεδα της υπευθυνότητάς τους και τον κίνδυνο της επιθετικής ρητορικής», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους, η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ ανέφερε ότι «είναι καιρός η Ρωσία να συμμετέχει σε μια συζήτηση που θα αφορά την Ενδιάμεση Συμφωνία για τα Πυρηνικά», τονίζοντας πως πρέπει να προσέλθει στο τραπέζι των συζητήσεων και να σταματήσει τις παραβιάσεις. Σύμφωνα με την ίδια, οι ΗΠΑ είναι πιθανό να πρέπει να σταματήσουν την παραγωγή των ρωσικών πυραύλων που ενδέχεται να βρίσκονται ήδη στο στάδιο της παραγωγής.

Ερωτηθείσα σχετικώς από δημοσιογράφο, η Χάτσισον είπε  ότι το ΝΑΤΟ θα προτιμούσε να ωθήσει τη Ρωσία να αποσύρει τους πυραύλους που αναπτύσσει αντί να διεξάγει κάποια στρατιωτική επιχείρηση. Ωστόσο, όπως είπε, τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν αν η ανάπτυξη των πυραύλων συνεχίσει μέχρι το σημείο όπου θα είναι λειτουργικοί και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. «Σε αυτό το σημείο θα εξετάζαμε τη δυνατότητα να εξουδετερώσουμε έναν πύραυλο που θα μπορούσε να χτυπήσει κάποια από τις χώρες μας στην Ευρώπη και την Αμερική στην περιοχή της Αλάσκα», ανέφερε χαρακτηριστικά.