Η Κυβέρνηση απαντά στο ΑΚΕΛ για την κριτική στο διάγγελμα του Προέδρου και για τα ελληνικά αεροσκάφη

 

Απάντηση στην κριτική που ασκήθηκε από πλευράς ΑΚΕΛ για το διάγγελμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις πτήσεις ελληνικών αεροσκαφών κατά τη χθεσινή παρέλαση, έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.imagew-3.aspx

«Προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κάνει αντιπολίτευση επί παντός επιστητού, το ΑΚΕΛ αποφάσισε να επικρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμα και για το συνενωτικό διάγγελμά του με την ευκαιρία της Ημέρας της Κυπριακής Ανεξαρτησίας. Αφήνουμε ασχολίαστες τις αιτιάσεις που κατασκευάζουν επιμένοντας στο πνεύμα του ίδιου του Διαγγέλματος του Προέδρου» αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο κ. Προδρόμου.

«Για τον ίδιο σκοπό δεν διστάζει, όμως, με σημερινή τοποθέτηση, να βρεθεί και πάλι, όπως πέρσι, σε απόλυτη αντίθεση ακόμα και με τον υποψήφιο Πρόεδρο που το ίδιο είχε προτείνει στον κυπριακό λαό και να κατακρίνει τη συμβολική παρουσία των δυο ελληνικών αεροσκαφών, αντίθετα από τον κ. Σ.Μαλά που την είχε χαιρετίσει», προσθέτει.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισημαίνει ότι η πτήση δυο αεροσκαφών της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας είχε καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, στοχεύοντας να υπογραμμίσει τη συμπαράσταση του ελληνικού κράτους στην Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας την ακεραιότητα και την ίδια την ύπαρξη επιβουλεύονται δεκάδες χιλιάδες τουρκικού κατοχικού στρατού. Πρόκειται, σημειώνει, για ενεργό συμπαράσταση ενός κράτους σε ένα άλλο κράτος του οποίου την ανεξαρτησία προσπαθεί να πλήξει ή και να καταργήσει η Τουρκία.

«Θα ήταν καλά, ακολουθώντας τον κυπριακό λαό, που στο σύνολό του σωστά αντιλαμβάνεται αυτή την πραγματικότητα στο πλαίσιο των ιδιαίτερων διακρατικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, να τη δεχτεί και το ΑΚΕΛ, και να σταματήσει να προσπαθεί ακόμα και σε τέτοια ζητήματα να αποκομίσει στενά κομματικά οφέλη», υποδεικνύει ο κ. Προδρόμου.

Απάντηση ΑΚΕΛ

Σε μια λακωνική δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στ .Στεφάνου ανέφερε:

«Όπως πάντα η κυβέρνηση αντί να απαντήσει επί της ουσίας, καταφεύγει σε σοφιστείες και υπεκφυγές.
Αυτή η τακτική αναδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουμε.