Ουκρανία:Τουλάχιστον 23 παιδιά σκοτώθηκαν φέτος στο Ντόνμπας

Σοκάρουν τα ευρήματα της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία για μια σύγκρουση που σκότωσε πάνω από 10.000 ανθρώπους από την έναρξη της εδώ και τέσσερα χρόνια.818036

Περισσότερα από 20 παιδιά σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στη σύγκρουση στην ανατολική περιοχή Ντόνμπας της Ουκρανίας μόνο το 2018, δήλωσε τη Δευτέρα ειδική αποστολή παρακολούθησης του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία.

Οι αριθμοί ήλθαν στο φως καθώς η πόλη της Horlivka που ελέγχεται από την αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ (DPR) θρηνεί ακόμα τα θύματα της έκρηξης ναρκών της Κυριακής που οδήγησαν στο θάνατο τριών παιδιών και στο σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμα παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζεται από το 2014, αφού οι κάτοικοι του Ντονμπάς αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη νέα ουκρανική κυβέρνηση που είχε έρθει στην εξουσία σε ό, τι θεωρούσαν πραξικόπημα.

Τον Φεβρουάριο του 2015, τα μέρη της σύγκρουσης στην Ουκρανία υπέγραψαν τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι μάχες στην περιοχή που έχει υποστεί κρίση, ωστόσο οι παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός συνεχίζονται.