Τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα

Ενοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό πραγματοποίησαν άγνωστοι λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα.newego_LARGE_t_1101_54436246_type12128

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροβολισμοί ήταν από καλάσνικοφ και οι αστυνομικοί έχουν μαζέψει από το σημείο 10-15 κάλυκες.

Ο χώρος γύρω από την πρεσβεία παραμένει αποκλεισμένος, ενώ τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.newego_LARGE_t_1101_54436283_type12713

Μέχρι στιγμής οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, τα οποία πέρασαν από το σημείο και πυροβόλησαν αρκετές φορές.
Οι αστυνομικοί αναζητούν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να εντοπίσουν τον τρόπο με τον οποίο χτύπησαν οι δράστες.
Το υλικό μεταφέρεται στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για ανάλυση.
Σύμφωνα με την αστυνομία, από την επίθεση δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί, ενώ μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.newego_LARGE_t_1101_54436250_type12128

Οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η επίθεση προσομοιάζει με αυτή που σημειώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2013 στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη, Βόλφγκανγκ Ντολτ, στο Χαλάνδρι.

Και τότε τέσσερις κουκουλοφόροι είχαν χτυπήσει περίπου την ίδια ώρα (3.30 τα ξημερώματα) και με ίδιο όπλο (καλάσνικοφ) «γαζώνοντας» το κτίριο.
Από το σημείο είχαν περισυλλεγεί 60 κάλυκες, που αντιστοιχούν σε δύο γεμιστήρες. Οι 15 είχαν βρεθεί σφηνωμένοι στη σιδερένια περίφραξη, 35 στους τοίχους του σπιτιού, δύο στο υπνοδωμάτιο της κόρης του πρέσβη, η οποία κοιμόταν εκείνη την ώρα και ένας κάλυκας σε σαλόνι παρακείμενης πολυκατοικίας.
Ωστόσο, οι τρομοκράτες δεν έβαλαν στο στόχαστρό τους καθόλου τον αστυνομικό φρουρό, αλλά σημάδεψαν μόνο τον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού.
Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».